Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2009 17:17 - Предизвестеният провал на Бойко Борисов
Автор: haralanov Категория: Политика   
Прочетен: 11567 Коментари: 37 Гласове:
4

Последна промяна: 10.07.2009 17:20


Заглавието на постинга може и да е провокативно за някого.Нали уж казват,че ,,победителите не ги съдят,,.Обаче...Българският Избор удари дъното!И то със сила по-голяма от тази през 2001 г.Още и още веднъж.Никой не е гласувал персонално за Бойко Борисов.Поради простата причина,че той не фигурираше нито като мажоритарен кандидат някъде,нито пък беше водач в някоя от пропорционалните листи!Същото поведение имаше и т.нар.,,цар,,преди Осем години.Краят му и тогава беше предизвестен но за малцина.Сега е абсолютно същото.Демонстриран отказ да се състезаваш с останалите!Високомерие в стил а ла Ахмед Доган ,,Аз съм велик,вие не сте,ще трябва да свиквате с тази ,,асиметрия,,.Бойко Борисов е израз на абсолютният популизъм.При това на популизъм не идващ нито ,,отляво,,нито,,отдясно,,.Той е човек идващ ,,отдолу,,от т.нар.,,народни низини,,демонстриращ без грам неудобство пред камерите как се храни до кръста гол и по къси гащи.
Дори и провъзгласеният за бъдещ финансов министър, сякаш копира буквално ,,царските юпита,,.Пикът на финансово-икономическата криза предстои.И за всички икономисти е ясно,че криза с популистки мерки и словесни брътвежи не се преодолява.По всичко личи,че ГЕРБ ще управляват сами.И някак си би било нормално.Все пак те са спечелилите Изборите.Но при едно евентуално бъдещо ,,затъване,, всички ще се отдръпнат от тях.И това също е нормално.Не е приятно никак да те повлича надолу удавник.,,Борбата с престъпността,,най-вероятно ще удари на камък.От една страна Съдът и Прокуратурата е ясно в чии ръце са!А от друга страна,нагрочените от ОЛАФ за ,,престъпна мрежа,, са спонсори на Гоце Първанов!Вчера всички видяхте нали..?Задържан пак показно зам.министър,обвинен в ,,купуване и контролиране на гласове,,беше пуснат за това,че имал ,,здравословни проблеми,,.Стар номер,който минава в България!И Бойко ще цака с ,,аз ги хващам-те ги пускат,,.Не е сигурно обаче,дали неговият номер ще мине.Очакванията са други...



Гласувай:
4



1. djgator - ..
10.07.2009 17:29
За това направих рубриката"Чудя се, само аз ли забелязах!!"..
И фидел беев го пуснаха по същата схема!
цитирай
2. haralanov - До digator
10.07.2009 17:34
Че не си го забелязал само ти-не си.Гадното ще е ако и мнозина го забележат но след 2-3 години.Тогава пък ще почне едно вайкане,че и поредният ги бил ,,излъгал,,.Както сполучливо отбелязва Пламен Асенов,в България по странен и закономерен начин се редува управление на Комунист-Месия.Сега отново сме на фаза месия...
цитирай
3. djgator - колега
10.07.2009 17:43
Затова постъпвам прагматично, всяка новина изглежда нормална, до момента в който някой я разчопли... Е, нека този някой сме всички ние- заинтересованите от блога- давай и занапред интересни и съмнителни новини- току виж, някой се сетил...
цитирай
4. haralanov - Хм...
10.07.2009 17:46
Не е въпросът в ,,интересните и съмнителни новини,,.Както се казва ,,аз не си измислям,,.Как си представяте добро държавно управление от мутра..?
цитирай
5. miralyub - Абсолютно си прав, че ще гледаме ...
10.07.2009 17:51
Абсолютно си прав,че ще гледаме модела "аз ги хващам, те ги пускат"- той си е запазена марка на ББ. А и Велчев се слагаше на новия първи мъж вчера много очебийно.
Но ми допадна сутринта Кулезич по Нова, която каза, че не е нормално новият управник на Б-я да е по-некултурен и недодялан от стария, а да се бием в гърдите ,че успешно сме променили статуквото...
цитирай
6. haralanov - До miralyub
10.07.2009 17:57
И аз глeдах сутринта Кулезич по Нова.,,Културата,,на бате им Бойко е хашлашка.Улична култура.Една реплика негова,отпреди време направо ме втрещи.Чу се и в ефир ,,Цецо айде да си ходим,пълен ташак е,,.Или пък от нощта на Изборите,,Цецо дръж ми часовника,,.Това Мира според теб в реда на нещата ли е за един бъдещ Министър-Председател..?
цитирай
7. miralyub - Това е излагация за държавата. Д...
10.07.2009 18:03
Това е излагация за държавата.
Допуснахме простотията да обземе и върховете.
цитирай
8. haralanov - До miralyub
10.07.2009 18:12
Аааааа,казвайки ,,допуснахме,, слагаш и мен в този кюп.Честно казано не изпитвам никаква вина,че простотията ни е заляла отвсякъде.Нямам си частна медия,не съм главен редактор,просташки чалга песнички не пея,общо взето налагам си езикова дисциплина.То е и здравословно де...
цитирай
9. flyco - Рано е!
10.07.2009 20:08
Въпреки постулатите изказани от теб haralanov има и позитивни послания, първото от които беше, че за Министър на МВР ще бъде назначен Цветан Цветанов. Той е човекът за там и за никъде другаде. Ако Бойко се опре на професионалисти ще изиграе картите си добре. Имам право да се надявам на здрав разум в това отношение. Въпреки всичките си недостатъци това, че от многото охранителни фирми все пак той се оказа подходящ и за друга дейност говори за някакви качества. Може би за това, че може да преценява хората. Днес това не е малко. Лично аз му желая успех, въпреки че не гласувах за ГЕРБ. Досега не е направил отявлено грешен ход въпреки популизма, за който говориш. Шоу има, но това може да бъде и начин на поведение. Според мен е рано за категорични оценки. Все още не е взето решение за формата /ударение на първо а/ на управлението. Задължителна е управленска коалиция между ГЕРБ и СК, а ако тя не се състои е много важно какви ще бъдат доводите на лидерите. Много важно е това. Неможе с несериозни доводи за междуличностна неприязън да се бяга от отговорност. Ще видим.
цитирай
10. haralanov - До flyco
10.07.2009 20:32
Опитвам се да разбера оптимизмът ти и донякъде те разбирам.Няма какво да се лъжем.Управлението на Крадливата Тройна Коалиция,особенно към краят си,беше нетърпимо.И всяка една промяна е като оттдушник за всички ни.От друга страна обаче...Написал съм го в постинга си.Силно се надявам да бъда опроверган.Ако трябва да съм честен,за някои неща вече съм опроверган.Дано въпреки кризата успеем да ,,отлепим,,.В противен случай порочният кръг ще се завърти отново.
цитирай
11. krotalka - Na mnogo mesta sam napisala mnenieto si,
10.07.2009 22:41
waw wid na komentari! Ne sam optimist za towa prawitelstwo.

Izwini me za latinicata.
цитирай
12. haralanov - До krotalka
11.07.2009 09:44
И аз не съм оптимист за това правителство.
цитирай
13. santov - Знаеш ли
11.07.2009 21:55
Прав си, че е е по-добре да не очакваме реки от мед и масло. Прав си и за усещането, че сме в двора на 123 СОУ, по време на междучасие и се чуват изявления за "ташаци", женски органи и похотливи намеци. И е пълно с пубертети.
Но това е положението.
цитирай
14. haralanov - За много неща съм прав...
12.07.2009 10:08
Но кой ли ме слуша?Поздрави!
цитирай
15. galinabg - Както сам казваш,
12.07.2009 21:35
победителите не ги съдят :))) Затова съм си обещала да помълча следващите 100 дни и след това ще ти кажа, че....може би си много прав:)))) Поздрави!
цитирай
16. haralanov - До galinabg
13.07.2009 08:53
Да,сигурно е коректно да мълчим 100 дни но ако и в условия на криза се правят от предишните безумия,място за мълчание няма!Поздрави и на Вас!
цитирай
17. zaw12929 - Имам страх, че нещо ще обърка Щоуто на Политиката
13.07.2009 15:03
Подозирам, че в близките дни, няма да се състави Правителство, ще има Нови избори и нека то бъде за Велико народно събрание.( ВНС) Да приеме само една промяна- че се премахва статута на Велико народно събрание
Всеки ден стават ужасни събития, които тласкат към конфликти. Ще ги реши ВНС
Още едно важно решение ще ни направи Нормална държава с нормални от ГЕРБ управляващи
Да не стават членове на правителството ( Министри ) лица които не са навършили 30 години и нямат семейство и деца Не може хора, които нямат грижа за деца , за семейство, да разбират и управляват живота.
Девца, съпруги, болести, старци- грижи, каквито ражда семейството са основата на живота и там е заложено бъдещето на Нацията, нейното хармонизиране. Излекуване от злобата -Сакам Вуте да е зле. Не се радваме искрено на победата на ГЕРБ. Злобеем оплюваме с радост БСП, ДПЦ, а това не е демокрацията а продължаване линията на комунизма, когато се копае гроб на капитализма.Спечели Партията с по добрите идеи за управление. Не се получи, а трябваше... Автор: zaw12929 Категория: Политика
Прочетен: 16 Коментари: 0
цитирай
18. haralanov - До zaw12929
13.07.2009 15:33
Много си объркана!Хайде остани със здраве!
цитирай
19. jblog - haralanov,
13.07.2009 16:10
За пореден път ще противопоставя оптимизма си на твоя песимизъм. И ... стискай палци аз да съм прав, че иначе... ;-)
Ако говорим сериозно - нека да изчакаме поне още месец! Най-малкото още не е ясна ролята на Синята коалиция, а тя ще бъде много важна.
Поздрави!
цитирай
20. haralanov - Предчувствието ми е...
13.07.2009 16:38
Че ще се мине и без Синята Коалиция!Поздрави!
цитирай
21. boristodorov56 - Единственият позитивен момент от изборите е,
13.07.2009 18:42
че хората започнаха да гласуват.
Особено младите.
Най-после стана ясно, че промени се правят с гласуване, а не с пасуване. Тва да не е махленски белот.

Само времето ще покаже, това което твърдиш вярно ли е или не.

А колко ми се ще да не е истина.
Въобще - министър-председател с манталитета на махленски гамен все още не е имало в Европа.
То `и "цар" не беше деградирал до нивото на Симеончо, но се случи точно тук.
Екзотична страна сме, а ланитска Америка се поамериканчи.
цитирай
22. haralanov - До boristodorov56
13.07.2009 19:36
Аман от екзотика!Всъщност,проблеми чисто политически,през всичките тези 20 години,са имали и Чехия и Полша и Унгария.За Румъния дори не си струва и да се споменава.При нас може би,популисткият вот е най-силно изразен.Сякаш гласувайки за Бойко Борисов(всъщност никой не е гласувал за него,защото той не е бил в листа)българинът не си е давал сметка за Мутрата.За неговата лична и житейска история!А това е важно.
цитирай
23. boristodorov56 - Странни хора сме българчетата, няма що.
13.07.2009 22:12
Имам приятели, които преди 8 години - въпреки неистовите ми усилия да ги разубеждавам - гласуваха за недоразумението "царъ". Сега са непоправими противници на Симеончо и дори без да ги агитирам
не гласнуваха за ББ. Всички онези, които приканвах да проявят поне малко разум и не гласуват за ББ - след 4 години /може и по-рано/ вероятно ще го псуват.
Да ама - х4, х4,х4 - животът се изнизал - лудите се налудували, умните изкукуригали, децата ни в чужбината - България в историята!
Склонен съм да приема по-малкото зло, но само за да
се залъжа, че нещо ще се случва.
Нека не си затваряме очите - истината е горчива.
Имам чувството, че хората са дрогирани с някакъв качествен наркотик марка ББ, как ще изтрезняват не ми се мисли!
А друг път пък си мисля - а бе, заслужаваме си го!
цитирай
24. haralanov - До boristodorov56
14.07.2009 17:11
Дрогирани или зомбирани,все тая.Добре си го казал.,,Умните изкукуригали,децата ни в чужбина-България в Историята,,.А 4х4х минават бързо,както междувпрочем и целият ни живот.Не можем да си подредим нещата,защото не можем и да правим добър Избор!Така мисля...
цитирай
25. nezir - Нека им дадем полагащите им се 100 ...
15.07.2009 14:45
Нека им дадем полагащите им се 100 дни!
Но това не означава, че няма да ги гледаме "под лупа".
Освен, че не съм оптимист за правителството, ме хваща страх като ги наблюдавам колко са зле във всяко отношение.
Дано не се наложи Костов пак да спасява държавата!?!
цитирай
26. haralanov - Хубаво...
15.07.2009 14:53
Ще им дадем 100 дни.Между другото без да съм му фен на ББ,съчувствам на него и на Правителството на което той ще е министър-председател!В Криза сме,а в условия на Криза се управлява изключително трудно!За мен лично Иван Костов си остава най-добрият Избор!
цитирай
27. kota - Костов най-добрият избор???
17.07.2009 16:33
Страшно много ценя мислите ти Хараланов. Фен съм ти още от момента, когато прочетох онова с детската градина и задължителните порциони. И все пак - защо Костов? Той получи своя шанс през 1997. Пълно мнозинство. Или си забравил. Какво смислено нещо направи, та да го запомним. Кажи една едничка реформа, работеща от тогава и полезна за обществото. И затова хората го наказаха. Като гласуваха против него. А не толкова за царя. Никой не е по-умен от собствения си народ. Освен Костов. Който някога, спомням си, каза че гласувал с отвращение. Но стига за това кой е по-умен. Хората гласуваха, както и тогава(2001) анти БСП. Защото не допускаха, че царя ще се прегърне с комунистите. Цар и комунист са антагонистични понятия. Освен в един случай: Цар...пленник...комунисти...мъчения...СТОКОХОЛМСКИ СИНДРОМ...
Така че и сега, надявам се, окончателно наказаха комунистите. Да вярно е, че антикомунизмът на Бойко не е съвсем ясен, но е достатъчно, за да има надежда...
цитирай
28. haralanov - До kota
17.07.2009 18:37
Здрасти!Благодаря ти,че цениш мислите ми(макар това твърдение само по себе си да е абсурдно)но никога не съм писал за детска градина и порциони!Защо Костов ли..?Защото е най-смисленният български политик!Най-постоянен в изявите си!Няма как Иван Костов да каже,че е против НАТО,а после да е За!Няма как Иван Костов да каже,че е против ЕС,а после да е За!Това е голямата разлика с Гоце!А и Иван Костов е политикът,който единствен не бутна гювеч на Ахмед Доган!Това трябва да се помни!Както трябва да се помни,че точно Гоце Първанов,Крадлив дедо и Сергея му легнаха!Ей затова Костов е най-добрият Избор!
цитирай
29. merita - мислих да не поша коментар когато ...
17.07.2009 21:32
мислих да не поша коментар когато прочетох постинга но все пак реших да взема отношение.
От началото на демократичното управление в България се смениха правителства , на основните политически сили.Помним провала на СДС, на БСП на НДСВ, които имама пълната власт да управляват и да съставят самостоятелни правителства.
Аз като обикновена гражданка на това общество , преценявам че и по време на трите управления се случиха непростими неща , заради които трябваше да има осъдени хора .Работническо мениджърското разграбване?Що е то?
Банките създали кредитните милионери и после умишлено фалирани?Щое то?
Срастване на корумпирани магистрати и бизнес?
Всяко едно правителство декларира популистки загриженост за народа.Нищо подобно не се случва обаче , защото държавната машина е тромава и конституцията също трябва да претърпи промени.
Ще добавя само че една мъдра книга Библията , казва че "Не е дадено на човека , който ходи да оправя стъпките си"Цялата човешка история показва , че човек властва над човека за негова вреда!Съжалявам за песимистичния коментар!
Пожелание за хубави дни всепак и повече настроение въпреки кризата!
цитирай
30. haralanov - До merita
17.07.2009 21:53
Благодаря за коментарът Ви!
цитирай
31. karina19 - здравейте:)
18.07.2009 22:17
радвам се, че ви срещнах :)
картината вече се изясни, мисля, че така е по-добре, ясно е кой носи отговорността , а притесненията и страховете ни са основателни съдейки по досегашното поведение и действие. Дано щетите са по-малко и се направят някои наложителни реформи.
Да му мислят тези тръгнали с големите надежди и гласували му, щото отговорността за избора е тяхна.
Когато човек избира не трябва да мисли за наказания, зощото изборите не са съд, а трябва да избере тези, който през следващите години могат добре да управляват общите ни дела и по този начин да отстрани тези, които не са се справили или не могат да се справят.
От тези наказания, които някои си мислят, че раздават накрая наказани остават наказващите.
цитирай
32. haralanov - До karina19
19.07.2009 08:56
Здравейте!Май не ми беше минавало през умът,ме,,Изборите не са наказание,,и,че,,не са съд,,.Така е.Напълно сте права.Аз също почти никога не съм разбирал т.нар.,,наказателен вот,,.Да,беше ни дошло до гуша от Крадливата Тройна Коалиция но пък и лично освен,че не съм гласувал за Герб,а гласувах За онази политическа сила,която нямаше нито в листите си,нито сред мажоритарните си кандидати,агенти или доносници на Комунистическата Държавна Сигурност.Има белези в Политиката,по които всеки нормален човек трябва да се ориентира!Примерно не можеш да твърдиш,че си Десен,а да гласуваш за Мутрата и личен бодигард на Тодор Живков-Бойко Борисов!Това е чист абсурд!
цитирай
33. krasunata - Ако
23.07.2009 10:39
Има една много мъдра мисъл на Чърчил (човек, който почти всеки българин би трябвало да ненавижда заради правдивите му прозрения за нас като народ): Ако с избори се решаваше нещо, то те щяха да бъдат забранени.

Бобоят е извън парламента - единствено с цел демонстрация на сила и и въвеждане на нов тип квазимилитаристичен неомонархизъм. Акция "Респект" продължава с пълна сила. дребните риби да плуват само на плиткото - там им е мястото. Никой да не закача шараните и сомовете (съжалявам за риболовните метафори, но ме прихвана от един язовирен риболов наскоро...:)~

Цаците, които са почти досущ политически клонинги на бобоя (говорят и плуват досущ като него), но не порастват толкова големи и местити, са в парламента и ще се хранят с остатъка. На тях екстри ще са им позволени само в ограничена степен, иначе аут и нови избори.

Такава псевдодемокрация настана, че не ми се мисли докъде ще стигнем. Напазаруваната ни демокрация струва вече твърде скъпо, става непредвидима дори за най-близките до партийте социолози и политолози. Все пак е обяснимо - кандидат-депутатските кредити са най-актуалния финансов инструмент и поддържат банковата система в изрядно положение (сещам се за един социалистически лозунг за пожарникари: "Поддържай маркуча си винаги в изрядно положение":))))))))). Едни депозират (по-бедните), другите позират за снимка (по-богатите). Нео-икономика, заквасена с нов генетичен материал, бациликус булгарикус (Б.Б. за по-кратко).

Голямото кълване тепърва предстои. Някои трябва да започнат да връщат огромни дългове - все по-скъпо започнаха да струват екстрите на измислената ни политическа система.
цитирай
34. haralanov - До krasunata
23.07.2009 11:26
Не знам какво предстои в смисъла,който влагате.След година-две ще разберем.
цитирай
35. krasunata - и аз не знам
23.07.2009 11:51
И аз не знам какво предстои, честно казано. В София рибата се размириса доста... Който е свикнал с мириса, не му пука. Ароматизира допълнително сам живота си и гледа напред. Само дано не се разнесе из цяла България :)
цитирай
36. haralanov - До krasunata
23.07.2009 12:25
И да се разнесе...карай...
цитирай
37. universalnite000 - :) Вместо да се чудите на политиц...
22.10.2009 12:21
:) Вместо да се чудите на политиците, прочетете нещо, което световният елит е казал за тяхното предназначение :
Политическа структура на нациите —
зависимост

Основната причина за стремежа на гражданите на една страна към създаване на политическа структура е подсъзнателното им желание да запазят отношенията на зависимост и протекция от детството си. Казано по-просто, те искат човек-бог, който да ги пази от всички възможни рискове; да ги гали по главите; да целува и превързва раните им; да отрупва масата им с лакомства; да ги облича; да ги приспива вечер; да им повтаря, че всичко ще бъде наред, когато се събудят сутринта.

Това искане на обществото е невероятно наивно и настоятелно и човекът-бог, т.е. политикът, посреща тази наивност с друга: обещава всичко и нищо не изпълнява. Кой е по-големият лъжец в този случай? Обществото или “политикът-бог”?

Това поведение на обществото вече е капитулация, породена от страха, мързела и целесъобразността. То е основа на държавата на благополучието като стратегическо оръжие срещу едно примитивно, отвратително общество.

Лицемерие

Повечето хора имат желание да се разправят с онези, които им пречат в живота, и дори да ги убият, но не искат да се изправят пред моралните и религиозни последствия от една такава агресия. Затова те прехвърлят мръсната работа на други (в това число и на децата си!), за да не изцапат с кръв собствените си ръце. Всички се обявяват за хуманно отношение към животните, а в същото време обядват със сочни кюфтета от някоя кланица, удобно скрита далече от погледа. Но най-голямото лицемерие е, че те плащат данъци, с които финансират една професионална асоциация на наемни убийци, наречени политици, а после се жалват от корупцията в правителството.

Отговорност

Повечето хора искат да имат пълна свобода на действие (да си правят всякакви експерименти), но в същото време се боят от провал.

Страхът от неуспеха се проявява като безотговорност, като стремеж за прехвърляне на личната вина върху други — там, където успехът е несигурен и може да има нежелателни последствия (включително юридически), които лицето не е готово да поеме върху себе си. Хората искат власт, но не искат да поемат отговорност и задължения.

Хората разрешават тази дилема като наемат политици, за да посрещат вместо тях реалностите на живота.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: haralanov
Категория: Политика
Прочетен: 1288873
Постинги: 105
Коментари: 2888
Гласове: 11491
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031