Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2009 07:10 - Сталин не бил "лошо момче", ще доказва Русия в Брюксел
Автор: boristodorov56 Категория: Политика   
Прочетен: 24173 Коментари: 64 Гласове:
10

Последна промяна: 31.10.2009 07:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image





   

   Руската информационна агенция РИА Новости започва нова пиар кампания в политическата столица на Европейския съюз, чиято цел, според пиар индустрията, е да оправдае амбициите на Русия да се утвърди като велика сила и да подобри имиджа на Йосиф Сталин. Държавната новинарска агенция е влязла в комбина със слабоизвестната, базирана във Вашингтон, Лондон и Цюрих консултантска фирма Ар Джей Ай къмпанис (RJI Companies) и се опитва да наеме една от десетте най-големи пиар агенции в Брюксел, за да приведе проекта в действие. 
     Първият договор предвижда организирането на конференция на високо ниво за Арктика, която трябва да се състои в Москва в края на ноември. На нея Русия трябва да бъде представена като добронамерена по отношение на екологичната и енергийната политика. Форумът вероятно ще бъде последван догодина от подобни събития за Близкия и Далечния Изток. РИА Новости предлага и втори договор, в съответствие с който трябва “да се подобри цялостния образ на Русия в чужбина”, съобщи източник, запознат с кампанията.
       През септември агент на Ар Джей Ай къмпанис представи проекта на голяма пиар фирма, като заяви, че целта на втория договор е да се подпомогне представянето на Русия като благосклонна велика сила, която може да преговаря с играчи като САЩ, Китай и ЕС по въпросите на глобалната сигурност и енергетика. Той добави, че част от усилията ще бъдат насочени към хвърляне на положителна светлина върху действията на Съветския съюз преди и след Втората световна война, за да бъде оправдана идеята, че съвременна Русия трябва също да наложи своето влияние над съседните си страни за доброто на света.
       Високопоставен директор в гореспоменатата пиар фирма си спомня разговор с пратеника на Ар Джей Ай къмпанис. “Попитах го: “Значи искате да кажем, че Сталин не е бил толкова лошо момче?”. Той отвърна: “Ами. . . знам, че няма да е лесно”. “Значи искате да пренапишем историята?”, попитах аз и той отговори: “Да, в известен смисъл”. “Очаквайте европейските вестници да публикуват повече статии, в които се твърди, че Сталин е имал и добри страни”, препоръча директорът. Когато “ИЮ Обзървър” установи контакт с Ар Джей Ай къмпанис, фирмата отрече вторият договор да има нещо общо със Сталин, а РИА Новости отрече той въобще да съществува. “Нашата работа не е да подобряваме имиджа на Русия, а да съобщаваме новините”, заяви говорителят на агенцията Валерий Левченко.
      Наблюдатели на дейността на Кремъл като базирания в Москва вестник “Новая газета”, за който работеше убитата журналистка Анна Политковска, твърди, че в Русия вече се води кампания за изчистване на репутацията на Сталин. Те посочват като примери за тази тенденция събития като публикуването наскоро с държавно финансиране на учебник по история за средните училища, в който Сталин е описан като ефективен управник, както и тайното изземване от полицията на документи на неправителствени организации за престъпленията на сталинисткия режим.
      На най-високо политическо равнище миналия месец в Полша премиерът Владимир Путин защити пакта Молотов-Рибентроп от 1939 г., с който нацистка Германия и Съветският съюз се договарят да разделят Европа. Освен това руски парламентаристи обвиниха полски депутати, че “очернят” на името на Сталин, като го обвиняват в геноцид в парламентарна резолюция. Заместник-главният редактор на “Новая газета” Валерий Ширяев коментира, че ревизионизмът по отношение на съветската история е свързан със суетата на руската управляваща класа наред с геополитическите амбиции.
      “Важно е за бившите хора на КГБ, като Путин и неговите приятели, да обяснят защо повтарят политиката на Съветска Русия”, казва той. “Те трябва да казват, че старата Русия е имала и добри страни, за да не гледат на самите себе си като на канибали. Това е важно за душевното здраве на руския елит”. Междувременно руски дипломати твърдят, че не съществува програма на Кремъл за смяна на “етикета” на съветската идеология. “Никой в руското правителство не се опитва да прикрие това, което се е случвало тогава. Разбира се, че Сталин е отговорен за многобройни престъпления”, заяви за “ИЮ Обзървър” руският посланик в ЕС Владимир Чижов. Той добави, че “историята трябва да бъде оставена на историците”, но въпреки това обрисува Сталин в не толкова черно-бели краски в сравнение с начина, по който той обикновено бива описван на Запад. 
      “Без съмнение би било сквернословие да поставяме Хитлер и Сталин под общ знаменател. Хората може да спорят до безкрай дали Съветският съюз се е превърнал във велика сила благодарение на Сталин или въпреки него и суровите му методи за индустриализиране”. На въпрос на ИЮ Обзървър дали Сталин, за когото се смята, че е заповядал избиването на между 9 и 20 милиона души, може да се нарече масов убиец, Чижов даде уклончив отговор. “Несъмнено можем да кажем, че Сталин е извършил много престъпления. Други хора също. Можем да посочим битката при Мерс ел Кебир през 1940 г., когато британският флот бомбардира френския, въпреки че те са съюзници, а не врагове. Броят на жертвите е същият, като този на американците, загинали в Пърл Харбър”, отговори Чижов.
     Освен с Ар Джей Ай къмпанис руската страна работи също с пиар агенциите “джиПлъс” (GPlus) в Брюксел, Берлин и Париж, “Кечъм Плиън” (Ketchum Pleon) в Лондон и Вашингтон, “Уебър Шендуик” (Webber Shandwick) в Лондон и Брюксел и “Сейлър къмпани” (Saylor Company) във Вашингтон и Брюксел. Валерий Ширяев от “Новая газета” твърди, че Кремъл е използвал професионални пиар услуги за първи път през последните години на управлението на Борис Елцин в края на 90-те. Първата компания, наета от Кремъл, е базираната в Москва агенция “Николо М”, кръстена на името на ренесансовия философ Николо Макиавели.


                 ..............................

                                                        Андрю Ретман
                                                        
http://e-vestnik.bg/





Гласувай:
10



1. boristodorov56 - На Адолф Сталин и Йосиф Хитл...
31.10.2009 07:17


На Адолф Сталин и Йосиф Хитлер


Червени знамена -
с пречупен кръст и със звезда.

Триумф на волята дрогирана тълпа.

Гъкнеш ли - отсичат твоята глава.
Расови очи - висши стъкълца.
Маршове кънтят - токове във строй.
Вилнее кръст - пречупен във звезда.
Дрогира волята триумфираща тълпа.
...................................
08.05. 2 009


цитирай
2. baletlnetpepas - Ми гледай борисе
31.10.2009 09:17
Наполеон също е бил психопат, ама французите си го тачат, защо пък руснаците да не си тачан Сталин?
цитирай
3. sphinx - Няма място за сравнение!!!
31.10.2009 09:33
baletlnetpepas написа:
Наполеон също е бил психопат, ама французите си го тачат, защо пък пуснаците да не си тачан Сталин?


Французите си тачат Наполеон, независимо, че бил психопат (както твърдиш), защото не е избил до крак собствения си генерален щаб и не е избил методично милиони французи в концлагери!!!
цитирай
4. elinora - ,,Лошо момчче,,
31.10.2009 09:45
е твърде закачлива квалификация, той е бил зъл диктатор, избивал личните си комплекси в една политика на гнет и човеконенавист...
цитирай
5. boristodorov56 - 2. baletlnetpepas
31.10.2009 09:49
Бях изградил за теб представа, че си умен човек -
не я разваляй!
Даже `и няма да те убеждавам в обратното на това, което твърдиш, само ще те посъветвам да прочетеш
"Архипелаг ГУЛАГ" на А.Солженицин.
цитирай
6. boristodorov56 - 4. elinora
31.10.2009 09:50
Лично аз го определям като крокодило-подобен канибал.
цитирай
7. boristodorov56 - 3. sphinx
31.10.2009 09:59
Много хора от различни гледни точки могат да го определят всякак и да го характеризират като всякакъв - дори всемирен хуманист.
За мен е разбираемо защо Путин иска да реабилитера този комунистически масов убиец и сатрап - на неговата съвест също лежат доста грехове и престъпления.

Впрочем в Русия е приет закон според който за тази публикация, която не е в тон с официалната история на режима - би могла да бъде квалифицирана квалифицирана като престъпление, от което следва, че автора и изданието могат да отнесат като едното нищо затвор.

Да живее КПСС и Путин!
цитирай
8. baletlnetpepas - тук започнах да пиша един коментар
31.10.2009 10:45
но, оказа се твърде дълъг, а и много си го харесах (благодря, че ме инспирираш за пиша хубави неща) и затова го пуснах като пост:

http://baletlnetpepas.blog.bg/drugi/2009/10/31/edin-otgovor-za-moia-priiatel-boristodorov56.425990
цитирай
9. анонимен - Власта преди 1917 год го харесва
31.10.2009 11:10
Най-интирисното е, че наследниците на Руската царска фамилия го харесват много, защото възстановил Империята териториално. Керенски го харесва, защото икономически е възсатновил и издигнал икономиката на Русия. Даже му се възхищава, че е оползотворил точно заемите от Запада.
цитирай
10. анонимен - Интересно е,
31.10.2009 11:17
Рузвелт и Чърчил го харесваха и се отнасяха с уважение към него. Светът го харесваше, че освободи Европа от фашизма. Но ние Българите трябва да знаем, че е унищожил много Българи в Украйна и Молдова. Не е обичал много тези Българи. Предполага се, че има пръст в убийството на Киров - Българин, син на преселници и втори по влияние в Руската комунистическа партия, основен съперник на Сталин за поста Генерален секретар на партията им.
цитирай
11. boristodorov56 - 8. baletlnetpepas
31.10.2009 11:17
Добри вариации на тема добро и зло и превъплащението му в човека. Вероятно има определена доза истина в тях, но не обяснаняват положителните герои в историята, няма да настоявам да помислиш за Неру или Ганди.
цитирай
12. анонимен - Колко са загинали по времето на С...
31.10.2009 11:24
Колко са загинали по времето на Сталин, в лагерите става въпрос ? Не повече от 10 милиона (от демографска гледна точка е невъзможно да са повече - изчислено е). Колко от загиналите в лагерите са били там като криминално проявени лица, а не политически престъпници ? Около 60%. Това са крадци, убийци и изнасилвачи - това им се е падало тогава, това им се пада и сега. Остават 4-те милиона жертви на политически репресии, добави към тях още 1 000 000 от Ежовщината. Пет милиона - на фона на 200 милиона население. Голямата работа. Като от другата страна на картинката стоят извеждането на СССР като водеща световна суперсила в икономическо и военно отношение, буквално започвайки от нищото. Демонизирането на Сталин тъй или иначе днес не се използва за нищо друго, освен черен пиар срещу Русия, в служба на нечии интереси.
цитирай
13. boristodorov56 - 10. анонимен
31.10.2009 11:25
Рузвел и Чърчил имаха необходимост от съюзник и не личните им чувства, а вечният им интерес ги свързваше с Чичо Джо, както го наричаха помежду си и това си личи от следвоенното им конфронтиране и Желязната стена, която издигна Чърчил за да предпази цивилизования свят от чумата на комунизма.
Малка поправка - да ти подскажа - не е освободил половин Европа, а е колонизирал половин Европа.
Точно България от какво я "освободи" и защо? За да я направи съветски протекторат? Новото робство на комунизма - това ли е "освобождението"?
Ако се пододозираше само в убийството на Киров - един от вълчата глутница - с мед ще го намажем.
цитирай
14. boristodorov56 - 9. анонимен
31.10.2009 11:29
Утрепа ме от смях!
Навярно не знаеш, че е бил осъден на каторга точно от това от царското правителство за един криминален акт - въоръжен грабеж на тифлиската банка?
Керенски е бил социалист, но тази плитка лъжа за харесването и хваленето би следвало да я подплатиш с поне едно дребно доказателство, а си забравил да го направиш!
Поздрави и от мен!
цитирай
15. stealth - Джугашвили
31.10.2009 11:35
Изглвжда Сталин е избил прекалено малко руснаци и други "съветски" граждани,след като има останали живи негови почитатели.
Може би е трябвало да ликвидира целия "Съветски съюз" в името на световната революция.
цитирай
16. boristodorov56 - 12. анонимен - КЪМ ВСИЧКИ АНОНИМНИ - ИМЕНА НЯМАТЕ ЛИ ИЛИ ВИ Е СРАМ ОТКРИТО ДА ЗАЩИТАВАТЕ ТОЗИ НЕГОДНИК?
31.10.2009 11:35
"Голямата работа."!

По-безчовечен цинизъм не съм срещал, но кажете ми драги - в коя страна кумънизите не са цинични варвари и нагли убийци?

Другото ти тъпо сравнение - "от нищото" - няма да коментирам - то издава само крайното ти невежество. Ще ти спомета - само са теб - през 1916 година - по всички икономически паказатели Царска Русия и много по-напред от САЩ. Сам прави изводите си!
цитирай
17. baletlnetpepas - И без да настояваш
31.10.2009 11:40
знаеш, че ще помисля. Доколкото знам Ганди никога не е имал нещастието да бъде лидер на държава.
То се е случило на Неру (бащата на индийската нация, някой пък се беше кръстил Баща на народите) - резултата виждаш в самото му семейство, което е доста спорно и всеки завърш6ва доста трагично.
Държавата, Борисе е насилие, всички други нейни характеристики са пожелателни и не задължителни. С насилие държавата прави народа си нация - когато прозрях този факт изведнъж историята започна да придобива смисъл, различен от нахвърляните факти
цитирай
18. boristodorov56 - 15. stealth
31.10.2009 11:42
Налудничавите му идеи за световното господство на СССР не му пречеха да унищожава цели народности.

Изчислили са хората, че комунизма е отговорен за смъртта на 100 милиона души - основната тежест от тази вина е на Йосиф Сталин.
цитирай
19. анонимен - ТодорБорисов65
31.10.2009 11:44
Ами да, голямата работа е - нито е единствен, нито е най-зъл от всичките. "Тъпо сравнение" ? Тъпо е твоето сравнение, драги. Защото Щатите си остават доста изостанала страна чак до 1918/20 - а Царска Русия допреди 1917 драпа ли, драпа след Британската Империя и Франция.

Между впрочем, вече не съм анонимен - хайде, съди ме, ха-ха !
цитирай
20. анонимен - ТодорБорисов65
31.10.2009 11:48
А, и сериозно трябва да се замислиш за абсурдното число, което спомена. Т.нар. "Черна книга на комунизма" приписва престъпления на всеки режим, сложил на главата си петолъчка и обявил се за "народен", като в същото време няма нищо общо с тази идеология. Пример - по конституция Нигер също е демократична страна, (но е на практика диктатура) - значи да хвърлим вината за масовите убийства на туареги върху демокрацията ? Акъл имаш ли ? Надявам се имаш, но просто не си помислил върху тази особеност.
цитирай
21. boristodorov56 - 17. baletlnetpepas
31.10.2009 11:48
Народа и държавата са антиподи - този факт не се нуждае от доказване и няма да открием Индонезия, ако го кажем.

Но смисъла на противопоставянето за , което ти говориш е от естеството на терора на закона.
В болшевишка Русия е вилнял терора на беззаконието и всепозволеноста в името на идеологемата. Лозунга - "Целта отравдава средствата" е пълно и единствено оправдание на милионите избити и загинали в името на ненаситния червен Молох.
Безсмислено е да почнем да водим идеологически спорове - ще станем за смях, пък и нямам намерение да се записвам доброволец в такава война.
цитирай
22. boristodorov56 - 19. + 20 анонимен
31.10.2009 11:58
Не разбираш смисъла от коментарите.

Това не е лайкучката пред софийската Ц. баня.
Ако имаш да кажеш нещо смислено - кажи го.
В противовес на казатото ти за щатите - представи си калко щяха да дръпнат Русиите, ако не беше съветската окупация на Русия. Направи паралела с дръпването на САЩ.
Както казват едни известни политици: Къде сме ние -
къде са те?

За какво да те съдя - за това, че не знаеш някои неща са ти писали навремето слаб двойка (2).

Аз съм над личните обиди. Нищо от казаното по мой адрес не приемам лично от хора, които нямат лица -
т.е. - те са никой!

Но за 100 милиона - ти си помисли!

И кво като Танзания е Народна република - да не би кумънизите там да са на власт след въоръвен метеж?
цитирай
23. baletlnetpepas - Това може и да е така
31.10.2009 12:00
но терора на беззаконието и терора на закона все си е терор.
Пак отиваш до крайността да отречеш всички човешки качества на сталин, което е грешка
цитирай
24. boristodorov56 - 23. baletlnetpepas
31.10.2009 12:04
Не ставай смешен!

Терора на закона - ако съществуваше у нас - досега да сме изградили развитото капиталистическо общество и демокрация!

Много поздрави от Главния Прокурор и Бойко Борисов!


Зарежи го сталин, ленин, димитров - криминални престъпници, за които живота и кръвта на другите не стрували две пари.
Нали ние имаме общочовешки ценности и не сме животни с петолъчки на чела?
цитирай
25. анонимен - ТодорБорисов65
31.10.2009 12:23
Аз изразявам мнение - дали не виждаш в него смисъл, защото не споделя твоята гледна точка, е друг въпрос.

Т.нар. "престъпления с-у човечеството" на Сталин не ги отричам (очевидно, щом съм си играл да давам числа), но отричам тоталната демонизация на личността му. Русия никога не е щяла да дръпне напред, както Щатите са го направили. Напредъкът на Щатите не е бил приложим там - едните са били демократични от раждането си и не са водили никакви войни на своя територия, а Русия е авторитарна от векове и до Революцията е пострадала тежко от няколко войни. Напредъкът на Русия е бил постижим само и единствено чрез авторитарно управление, но в рамките на нова икономическа схема - нещо, което Сталин прави, и го прави успешно. Без смяна на абсолютната монархия с комунистически режим, Русия щеше да си остане един беден гигант. И ако цената на напредъка й са няколко милиона души, то това е цена, която няма как да не се плати.
цитирай
26. boristodorov56 - 25. анонимен
31.10.2009 12:37
По къкво съдиш, че само авторитарно управление е могло да развие Русия? Може би по печалния край на кървавия експеримент на кумънизите - докретал до разспад на СССР от невъзможността си за работи и смъртно задавен от агресивен ламтеж за световно лидерство?
Какво е съветска Русия - една Горна Волта с атомно оръжие - 5-10 града с цивилизован вид и вся осльная сволач!
Като не отричаш престъпленията му против човечеството - тогава да го направим православен светец - щото на бетоноглавите не им увират главите
и живота го е надживял това природно бедствие?

"И ако цената на напредъка й са няколко милиона души, то това е цена, която няма как да не се плати."

Това може да е в ума само на крипто комунист!

Нормален ум - подобна мерзост не може да роди!

цитирай
27. анонимен - ТодорБорисов65
31.10.2009 13:04
По какво съдя ? Щом претендираш да си мислещ, то тогава как виждаш демократично управление в страна, която от векове е авторитарна и феодална ? Прекалено много си вярваш, и прекалено малко знаеш за самия Съветски съюз, очевидно. Защото ако имаше малко по-обхватна мисъл, нямаше да говориш такива неща. Нека направя едно сравнение - Русия, 1916. В цялата страна има на кръст 10 фабрики, и 80% от населението са неграмотни. СССР, 1966. Промишлена сила от световно значение с недостижим научно-образователен капацитет - и това без преувеличения или лозунги. Всичко това е благодарение не на Хрушчов или Брежнев, а на Сталин. Да говориш, че Русия е "Горна Волта с атомно оръжие и 5-10 цивилизовани града" е чиста проба малоумие, липса на обективност и каквито и да било познания за тази страна.

Това, че не отричам престъпленията му, не значи, че искам да го направя светец. Само човек с лозунгарско мислене, изпадащо в крайности, може да предположи такова нещо. Както казах, аз съм против демонизацията му, ако изобщо разбираш значението на тази дума.

Ха, "агресивен ламтеж за световно лидерство" ? Май сериозно не си в час. Далеч преди да дойдат червените на власт, вече е имало една гореспомената държава, която тъкмо към това се стреми (та и до днес), а Съветският Съюз беше нейният справедлив и логичен противовес.

Не съм казал, че е редно да загинат милиони, но със сигурност е било абсолютно неизбежно - страна с липса на напредък спира да съществува в даден момент. Това историята го е доказала стотици пъти.

И не знам защо по-рано ми говорѝ за лични обиди - и аз съм над личните обиди. Аз съм по констатациите - ако намираш констатациите ми относно твоите доводи за обидни, тогава нямам вина за това.
цитирай
28. injir - До анонимен 27
31.10.2009 13:18
Избиването на хора заради това, че мислят различно, не се ли нарича престъпление?Или Вие го наричате по друг начин.
цитирай
29. анонимен - ТодорБорисов65
31.10.2009 13:27
Репресирането на инакомислещите групи е характерна особеност за който и да било авторитаризъм. Правил го е Хитлер, правил го е Мао, правили са го всички подобни водачи векове наред - репресиите и убийствата не са нещо, характерно само за него. Винаги ги е имало, и винаги ще ги има. Разликата е в цялостният резултат на държавно ниво - докато напредъкът на Германия или напредъкът на Китай под управлението на горепосочените е бил напълно обезсмислен поради последните години на управлението им, Сталиновото управление издига СССР като суперсила - това е абсолютно неоспорим аргумент.
цитирай
30. анонимен - ТодорБорисов65
31.10.2009 13:29
Не е морално от днешна гледна точка, но за сметка на това е било абсолютно неизбежно.
цитирай
31. boristodorov56 - 27. анонимен
31.10.2009 14:07
Анонимен безличнико,

сравнението:
Русия 1916 - СССР 1966 -
би следвало да върви паралелно със:
САЩ 1916 - САЩ 1966 - развитието на една страна
сравнявай с развитието на друга.

А е Горна Волта с атомно оръжие не защото аз го казвам, а защото брутния национален продукт на "великия" СССР е равен на същия на тази африканска държавица.

Така се прави сравнение, а не се броят атомните бомби, щото хората се хранят, обличат, забавляват -а с атомните бомби не е нахранен нито един мужик, не е облечена нито една руския, не се е изкефил нито един младеж или пенсионер, нито бурлак на Волга.

Егати и научно-образователните постижения - само оръжия и водка!

Бе, джанъм като са били толкова стабилна държава що се катурна и разпадна тоз СССР, а?

Като е бил толкоз хубав живота що не емигрираха при тях от соц. концлагера, а бягаха в гнилия капитализъм и днеска продължават?

Що не се легализираш в блога - нали не те е срам да си покажеш лицето?
Никой не те знае кои си - обижда се някой, никой - не.

Но мисля, че достатъчно повтори, че за комунизма хората нямат значение и не ме интерисува какви са другите режими, кито използваш като сравнение.
Факта е неопровержим!
Комунизма е канибализъм в действие!

Живяхме го,
знаем!

Това го разправяй на тези дето не знаят!
цитирай
32. baletlnetpepas - Всъщност борисе
31.10.2009 14:11
не мога да разбера защо си против русия изчиства сталин. В крайна сметка това си е техен проблем
цитирай
33. boristodorov56 - 28. injir
31.10.2009 14:12
За кой комунист живота на другите хора е имал значение - та и за този другар да има?

Животните нямат морал и религия - казал го е Хегел - още преди 200 години!

Бог да им прощава - аз не искам!
цитирай
34. boristodorov56 - 32. baletlnetpepas
31.10.2009 14:18
Няма ли значение за нас?

До този извод ли стигна?

Защото трябва да се различава доброто от злото и да се наричат с истинските им имена.

Като почнем да чистим масовите убийци, без значение как се наричат Хитлер, Сталин, Мао, Пол Пот и т.н. - смисъла от човешкия живот се губи и
най-вече мотивацията за човешки прогрес.
Опита ти за елитарно внушение не се приема.
Съжалявам.
цитирай
35. boristodorov56 - 32. baletlnetpepas - Защото ето как от сестринската секта на КПСС се оправдават за съсипването и ограбването на народа:
31.10.2009 14:23
http://slivenplus.blog.bg/novini/2009/10/31/bsp-ne-prizna-vina-za-katastrofalniia-prehod.426119

"БСП не призна вина за катастрофалния преход
Националният съвет на БСП прие политическа позиция "10 ноември – Демократичното начало тогава и сега", предадоха агенции.

В документа се казва, че преходът в България е довел до дълбоко социално разслоение, което поражда и новите социални конфликти.

Бедността и безработицата, престъпността, неграмотността и болестите, се превърнаха в остри проблеми с дълготрайни последствия - пише още в документа.

Една от основните причини за това е станало обстоятелството, че преходът е бил силно идеологизиран. Друга причина, отчетена в позицията, е десният неолиберален модел на промените.

В документа обаче не се посочва, че именно дейността на бившите комунисти от БСП доведе до няколко икономически срива в страната по време на управлението на Андрей Луканов и Жан Виденов и до процеси на незаконна приватизация в полза на бивши партийни секретари и офицери от Държавна сигурност.

Острата банкова криза по време на управлението на БСП през 1994-96 година ликвидира спестяванията на милиони българи, като ги предаде в ръцете на наследниците на БКП.

Действията на последното правителство на БСП доведоха до спиране на финансирането от ЕС на важни за страната проекти, както и до масово разрастване на корупцията по високите етажи на властта, където много министри бяха свързани с икономически групировки или ги представляваха директно във властта.

Експерти и социолози смятат, че БСП трябва да поеме вината за проваления преход в България, започнал с дворцов преврат, инспириран от Москва и съветските тайни служби."
цитирай
36. haralanov - Истината е,че...
31.10.2009 14:51
Заради такива като ,,чичко Сталин,, една част от Света се е превърнал в ужасно място за живеене!Фобийте и манийте му са били експериментирани върху стотици милиони хора.Върху нас българите-също!Не по-малко чудовищно е,че и до ден днешен има хора,които си мислят,че той е бил ,,добрият Сталин,,.
цитирай
37. gadfly - Ха, сега доволен ли си ? Пак п...
31.10.2009 15:04
Ха, сега доволен ли си ?

Пак пропусна един факт в сравнението, който отбелязах - Щатите НИКОГА не са водили войни на своя територия и само два пъти с могъща държава - при това същественият им принос се изчерпва с Тихоокеанската война 1941-45. За руснаците е било хиляди пъти по-трудно да изградят каквато и да било солидна икономика, след войни с Германия, Япония и пр. Но Сталин го прави.

Отново невежеството ти лъсна - защото БВП на Горна Волта, или Буркина Фасо (както впрочем днес се казва), днес не надхвърля 1000 долара на човек. Докато този на СССР през 1989 е близо 10 000 (за сравнение НРБ има БВП от около 3500), а общо - 1,7 трилиона. И какво разбираш под "кеф" ? Люскане на ракия по цял ден ? Ако това са ти представите за кеф, то трябва да подчертая, че битовото не ми е по вкуса, оттам и противоречията, навярно. Социалистическите държави имаха най-добрата спортна база и най-добрите образователни системи. За мен кеф е да спортувам и да чета и научавам нови неща - ако за теб не е, много жалко. Руснаците бяха много по-добре облечени и нахранени, отколкото са в по-голямата си част сега. Че имаше дефицит, имаше - но все пак стоки се намираха, и хората можеха да си ги позволят. Трудно, но беше възможно.

Научно-образователните им постижения на руснаците са доста значими, но, Бога ми, явно ти и за тях не си чувал. Първи изкуствен спътник на Земята, първи човек в космоса, първи изследваха Венера и Марс, организираха най-мащабните полярни експедиции, изобретиха лазера, създадоха най-мощните плазмени двигатели - да продължавам ли ? Ще кажеш, "това не е нахранило никого" - научните открития рядко хранят някого, спри да мислиш през храна и дрехи - нали си Хомо Сапиенс.

Както подчертах преди, СССР беше авторитарна комунистическа държава - един тиквеник да седне на ръководното кресло и да оплеска работата - всичко отива по дяволите. Китай също беше изпаднал в стагнация, но излезе от нея и оцеля, въпреки, че също беше (и продължава да е) авторитарна държава. Това, че пазарната икономика е спасила Китай, е мит. Плановата го спаси.

Не ми преиначавай думите - тия като тебе само в това ги бива. Заради хора като теб комунизма се превърна адска бюрокрация - тарикати и шмекери на дребно, които обръщат казванията на останалите и не вникват в нещата, и само знаят да лозунгарстват и да се пенявят. За мен живота на човек има много по-голяма стойност, отколкото за теб - просто за мен е далеч по-страшно на година 10 000 000 деца да умират само от малария (става дума за 21 век !), а ние да се кахърим за това как в Сталинова Русия за 20 години изтрепали 5 милиона сърдитковци като тебе.
цитирай
38. jedi - Ето част от делата на добричкия Сталин(20+)
31.10.2009 15:52
http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/13_6millones.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/14_6millones.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/10_Kulaks.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/11_Ucrania.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/22_Vinnitsa.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/17_GPU.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/18_Lituania.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/19_lituano.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/25_polaco.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/26_europeos.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/01_Canibalismo.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/02_Orsha1918.jpg

http://www.epochtimes-bg.com/communist_atrocities/03_Kiev1919.jpg

Има ли смисъл от повече.
цитирай
39. boristodorov56 - 36. haralanov
31.10.2009 16:12
Тук с един фен си говорим за:
- колоса на международното комунистическо и работническо движение,
крупния теоретик на социализма и баща на народите,
- неуморния борец за световен мир, свобода и прогрес,
- радетеля на творческите успехи на прогресивния съветски народ -
товарища Сталина, Йосифа Васирионовича.

Ами като ми е толкова акъла да му се връзвам!

цитирай
40. boristodorov56 - 37. gadfly
31.10.2009 16:47
Уважаеми досадни Никанорий Кастреенко -
пак си никой, само дето имаш IP и регистрация и ще знам, че си ти - кагото ме псуваш по нощята из коментарите.

Виж сега - за брутния национален продукт - на ссср-то през 1989 годино - не знам как са го смятали товарищите советские статистики, но струва ми се в него са вкарани и военните производства, които по признания на видния перестройчик тов. Горбачева - възлизали на не по.малко от 60% от цялото стопанство на Ссср-то.

Анадънму?

Щото, ако тогава са имали по 10 000$US на глава от населението това означава жизнено равнище - 2.5 пъти по-високо от това на Америките?

Това ти вярваш ли си го, защото същия виден перестройчик - казваше официално, че при тях стандарта на живот бил наоборат - 2.5 пъти по-нисък от този на Америките?

Извън населението 5-10 града на Ссср-то , да прибавим и на 50 закрити военни града - другите хора в Ссср-то бяха гладни, жадни, голи и винаги готови да заебат късмета си и щастието да живеят в Ссср-то.

Не ми се търси да го доказвам със статистически данни на ООН - направи го сам за себе си.

Шо се отнася за прогреса в науката и технологиите -
нито един "Съюз" не може да се хапва, нито с ядрените подводници да се пие дори вода, камо ли с ядрените ракети да се обличат.

А ако са имали някакви научни успехи те струват толкова скъпо, че е било безсмислено да се прилагат.

Това за плановата икономика - го разправяй на антиките по партийните ви сборища да им вдигаш жизнения тонус, но не прекалявай - някой да не прегрее от щастие, че ще вдигне кръвното.

Пак питам - като са били толкова добре - що се срути това Ссср-е, бе джанъм. Що стигнаха дотам, че се нагагаше да ядат прикладите на калашниците за да не измрят хората, а не хунтата, от от глад?

Значи аз съм причината да пресъхне мъзгата на социализъма, като мензиса на стара баба?
Ми то ако е така - ти ме правиш голям щастливец, но аз имам чувство за реалност и знам, че от мен нищо не зависише.

Е, ние сме отдавна дадени курбан от кумънизките гаулайтери и червените гестаповци от ДС - долнопробните кремълски еничари и рубладжии.
Нито ме стряскаш, нито ме успокояваш - хората разбраха за какво става въпрос - а ти явно си от тях за да ги защитаваш, пък и Сталин дори.

Имаш ли се за човек, бре доволник досаден Кастреенков?

Уважаваш ли се като се погледнеш в огледалото?

Бог си знае работата за всичко - всекиму заслуженото!
цитирай
41. boristodorov56 - 38. jedi
31.10.2009 16:49
Хубаво ги показваш тизи линкове, но няма кой да ги гледа картинките, а човекът ги оправдава тези жертви,
които минават под мотото: Изкуството иска жертви!
цитирай
42. gadfly - Много безстойностни аргументи, ...
31.10.2009 16:59
Много безстойностни аргументи, жалко - че и придружени с доста интелигентен битов речник на средностатистически български селянин от царско време. Всичко, за което ме питаш, ти го обясних в предпоследния си коментар. Но или не четеш внимателно, или не можеш да четеш изобщо. За плановата икономика дори не разбра какво имах предвид, но не съм и очаквал да вникнеш в нещата. Нищо - остани си поредното доказателство за изостаналостта на храбрите български борци за свобода. С праз в ръка и с орган в другата. Приятно хранене.
цитирай
43. jedi - Виж сега...
31.10.2009 17:01
boristodorov56 написа:
Хубаво ги показваш тизи линкове, но няма кой да ги гледа картинките, а човекът ги оправдава тези жертви,
които минават под мотото: Изкуството иска жертви!


За мен е важното, че има хора като теб, които ги гледат. Другите въобще не ме интересуват. Те са неизлечимо болни. Жал ми е за тях, но с нищо не мога да им помогна.
Поздрави.:)
цитирай
44. boristodorov56 - 42. gadfly - Виж това - стойностен аргумент ли е?
31.10.2009 17:02
http://lado.blog.bg/politika/2009/10/31/vnimanie-tozi-arhiv-sydyrja-sceni-na-komunisticheski-teror-i.426213
цитирай
45. baletlnetpepas - Хайде хайде
31.10.2009 17:19
boristodorov56 написа:
Няма ли значение за нас?

До този извод ли стигна?

Защото трябва да се различава доброто от злото и да се наричат с истинските им имена.

Като почнем да чистим масовите убийци, без значение как се наричат Хитлер, Сталин, Мао, Пол Пот и т.н. - смисъла от човешкия живот се губи и
най-вече мотивацията за човешки прогрес.
Опита ти за елитарно внушение не се приема.
Съжалявам.


личността на Сталин е исторически проблем, и до колкото историята е наука, не можеш да задаваш изводите й
цитирай
46. boristodorov56 - 45. baletlnetpepas - добре, добре
31.10.2009 17:36
Сталин не е исторически проблем.
Сталин е история, която пряко ни касае и не бива да се забравя, умаловажава или лустроства, да не говорим,че е идеологически изкривена по 1001 причини.

Историята е наука на фактите, а не за истината или изводите. Които иска да прави изводи и търси истината да се занимава с философия.

Фактите за Сталин са ясни и всезнайни.

Друг път ще филосовстваме - тогава ще изясняваме филосовските си визии и заблуди.
цитирай
47. rat - Ех, Борисе, Борисе, приличаш ми на ...
31.10.2009 18:11
Ех, Борисе, Борисе, приличаш ми на лъскав старинен грамофон, на който е поставена плоча със стари градски песни. Мислиш в черно бели краски, възприемаш света като дете, инфантилно малко. (дете с брада)хахахахаха. Доброто и злото са относителни понятия, както и бедността и богатството, както и щастието и нещастието. Кой е завоевател, кой е сатрап и тиранин, кой е велик воин, като касапина Атила, кой е страхотен владетел, това са все относителни понятия. Сталин безпорно е изтребил бая народ, ама прегледай историята и ще видиш, че империя се създава и се поддържа като такава именно така, и това не е руско откритие.
Чудя се дали смяташ за сатрапи хора, които създават регионални конфликти в резултат, от които загиват стотици хиляди, или млад банкер, който отказва да отпусне заем за бедните африкански дечица, и те мрат от глад, или испански конкистадори изклали цели цивилизации до крак, или най-голямото и варварско етническо прочистване извършено в Северна америка. Такъв е света Борисе. Но бъди по обективен. Все по едни плюеш, не че те не си го заслужават.
цитирай
48. boristodorov56 - 47. rat
31.10.2009 18:24
А ти внушаваш нова селска чалга.

Май се опитваш да ме поучааш.

"Сталин безпорно е изтребил бая народ" - кво да говорим повече.

Кой - кой е в историята е друга тема, ако забелязваш говоря зя нещо съвсем различно. Прочети баре постинга, а не няколко коментара и ще можеш да си в час.

Момче, ако се опитваш да ми обясняваш света ще те сгрея, че съм два пъти по-голям от теб - резонно е да поназнайвам и аз някои нещица или ти не позволяваш тази волност?

Не ме вкарвай в тълкуване на историята както го прави малко по-нагоре Дягилев в своя коментар.

И на теб ще кажа същото:
Историята е наука на фактите, а не за истината или изводите. Който иска да прави изводи и търси истината да се занимава с философия.

Фактите за Сталин са ясни и всезнайни.

Друг път ще филосовстваме - тогава ще изясняваме филосовските си визии и заблуди.
цитирай
49. rat - Не си обективен, нали ти казах вече. ...
31.10.2009 19:23
Не си обективен, нали ти казах вече. Не харесвам необективността, органически ме отблъсква. Именно на нея дължим и мита, че Сталин не е изтребил бая народ. Е те това искам да ти обяснИМ, ама ти не та не все една песен си пееш. Ти мислиш и разсъждаваш, точно като тези, които постоянно идеализират "нещо си", само дето ти го демонизираш. И ТЕ ТАКА.........ахахахахахах
цитирай
50. boristodorov56 - 49. rat
31.10.2009 19:57
Спамиш пич.
Не обяснявай какво обичаш или не.
Тук не е кръжок на анонимни комплексари.
Ако искаш да ме цакаш с моите козове, ще ти трябва повече усилие и находчивост - вече ти казах няма да обсъждаме философски категории, още по-малко мои недостатъци и качества, а определени факти от историята. Заблуждаваш се за много неща, първото от които е, че си в състояние да даваш комплексни оценки за неща и хора, които не познаваш. И какво ти дава основание да си мислиш, че можеш даваш необосновани оценки?

Не го правя обикновено, но ако продължаваш да коментираш мен, а не постинга - ще трия коментарите ти - и без тях надприказването си тече.

Защо цял следобяд си мисля, че един и същи човек ме тролва като под формата на дягилевски безличен гризач?
цитирай
51. injir - Аз говоря изобщо - когато човек п...
01.11.2009 06:16
Аз говоря изобщо - когато човек посяга на живот на човек. Това е престъпление. Няма значение какъв е по убеждения и изобщо има ли такива.
цитирай
52. armenski - Abe izdanko, i vav virtualnoto p...
01.11.2009 10:51
Abe izdanko ,i vav virtualnoto prostranstvo se izdani i vsi4ki te razbraxa. barka6 Stalinizam , Socializam , Komunizam, glavta ti e palna s gluposti , pii xomeopati4ni lekarstva i ne se iadosvai na 4ujdoto mnenie. udovolstvie e za men da te 4eta, No gubi6 po4va pod krakata si osobeno rat kat ti go kaza . Ti si pravolineen a toi 6irokoskroen ,ne mu se sardi ima goliama razlika mejdu vas , ti vse pak si minal prez goliamata 4ervena melnica i ot varteneto si se poobarkal tova e normalno . Ot niavga6na 4ervena lubov si polu4il krasnovobia. 4ervenoto e strast ,to e lubov i omraza s nego triabva da se vnimava 4e ne se znae do kade moje6 da stigne6.........
цитирай
53. armenski - xaresvam ti istori4eskite ti pi...
01.11.2009 11:06
xaresvam ti istori4eskite ti pisania,osobeno mnogo obi4am da 4eta komunisti4eski razkazi. Gotov si da napi6e6 edna interesna istoria pre4upena prez dioptrite na tvoite o4ila i mislite na tvoiata glava. Goliam tvorec si ti ,kak komunisti4eska BALGARIA e rajdala i izu4avala i to bezplatno takiva umove. vazxi6tavam ti se ,moje6 da napi6e6 i BESTselar ,tam niama kak da ti se me6at. S tezi postingi samo nervi i iadove bere6. Vse pak edin nov STALIN e neobxodim na tozi POoBarkan sviat s tolkoz poObarkani . P.S - s nai dobri pojelania
цитирай
54. boristodorov56 - 52.+ 53. armenski - Ало, Радио Ереван!
01.11.2009 13:05
Пиши на български, обикновено коментарите на шльоковица ги трия.
Не тласкай нещата към междуличностен спор, защото за мен ти си никой, безлично нищо, вятър работа.
Моите качества и недостатъци са си мой проблем -
някой ден ще отделя специално внимание на тях.

Ако имаш да кажеш нещо по темата на постинга - кажи го.

Да отбележа да знаеш - никой, никога не ме изучавал безплатно и безвъзмезно. Не съм бил сирак - майка ми и баща ми - с труда си и потта си са
плащали за да ме изучат и не дължа другиму нищо!
Много здраве от ерменския поп имаш, ако мислиш, че трябва да блогодаря някому друг!
Теб ако са те учили, хранили и обличали Цола Драгойчева и Пенчо Кубадински това е друг вопрос, но си е твоя работа.
цитирай
55. enchevip - Уважаеми Сънародници-БЪЛГАРИ. ...
01.11.2009 18:35
Уважаеми Сънародници-БЪЛГАРИ.

Отнасям коментара си към всички които безпристрастно са научили но не само от учебниците Историята , най-вече на Втората Световна Война.
Нека честно признаем, че ако не беше СТАЛИНСКИЯТ железен режим, ние сега човечеството щахме да сме все още под немско-ФАШИСТКИ ботуш.
Така че имайки в предвид и факта че няма БЕЗГРЕШЕН ЧОВЕК в Света, НЕЗЛОСЛОВИТЕ против Великият СТАЛИН.
Добре че беше той за да можем сега и ние БЪЛГАРИТЕ да сме БЪЛГАРИ, а не ФАШИСТИ както ни въвлече бащата на сегашното царче!

Кога ще ИЗГОНИМ Царчето което е изгонено вече от най-голямите €вропейски Пок€рни Бардаци и е "П€рсона Нонграта" заради проиграните откраднати ср€дства на Баща си-ФАШИСТ, а ние го "поканихме" за да му дадем Държавна земя и псевдо-имоти?

Не е ли срамно всичко това??

Знаете ли какъв ден е 9 Май ??

Никакъв €вро-КОНГЛОМЕРАТСКИ ден не е той, а ДЕН на ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМА!!
Чествува се не само в Русия, но и целият свъят, Европа, Аввстралия и Америка. Не изопачавайте историята!!

Как може и да се помисли това че 9-ти Май е ден на €вро-Конгломерата, когато има член КОЛОНИАЛИСТ-АНГЛИЯ, непостигнала възмездието за това?! Оставила цял един народ-ЧАГОС в изгнание до монмента построявайки най голямата военна база -ДИЕГО ГАРСИЯ. Значи реакционните сили искат да озяаконят ден на €вро-КОЛОНИАЛИСТА ли? Така излиза.


Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
"Стара Славянска поговорка"

На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
"В. И. Кунчев-Левски"

"Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
Фактите са неоспорими!

С уважение:
И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg
цитирай
56. enchevip - ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
01.11.2009 18:43
Вместо да се ровиме в прахът натози велик поне за времето си човек нека се позамислимк върху по-важен за нас БЪЛГАРИТЕ ПРОБЛЕМ!!

http://www.xnetbg.com/new/content/view/216/40/
ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - Приета на масоно-ционисткия конгрес 1988 г. 
I. Удържане на властта
1. Заграбване на средствата за масова информация
2. Всички, които участват пряко във властта трябва да имат местни имена и външност.
3. Директорът може да бъде гой, но поне един от неговите заместници трябва да бъде от нашите.
4. Да не се допускат до властта трудещите се.
5. Да се поддържа репресивен апарат за пълен контрол.
6. Масон, които в оставил следи при провеждане на акция или използване на специални средства, завършва живота си със самоубийство или го ликвидират.
7. Да бъдат създадени и поддържани структури за чистка в оществото; обезглавяването на гоите да се провежда по план, независимо от степента на активност.

II. Идеология
1. Средствата за Масова Информация, литературата и изкуството да се използват за демонстриране преимуществата на капитализма пред социализма.
2. За репресиране на гоите (неевреите) може да се използва митът за антисемитизма.
3. Да се разоръжи езичеството и да се внедрява религия, промиваща мозъците, на робски принципи. Поробването и асимилацията на българите трябва да продължава с нарастващи темпове.
4. Да се действа само от името на народа и за народа, само с добри намерения - може да се говори всичко.
5. Да не се допуска разпространение на антиеврейски лозунги сред обществото.
6. Да не се допуска разпространение на листовки, обращения, вьзвания и заявления на гоите, нито призиви за справедливост и възмездие.

III. Денационализация
1. Да продължи смесването на расите под вида на интернационализъм.
2. Да се използват всякакви средства за пълно национално обезличаване на българите.
3. Под претекст за борба с национализма и шовинизма да се унищожава всичко национално.
4. Да се осигури повсеместно организация и управление на българофобията (да се унищожава всичко българско с всички възможни средства).
5. Да не се допуска разпространение на българската предхристианска религия, тази религия да бъде обявена за фашистка.
6. Да се приобщят българите към робските религии, а в православието да не се допускат никакви инициативи и свободомислие.
7. Да не се допуска в паспортите на гоите графа "расова принадлежност" и да се ликвидира графата "националност".
8. Да не се допуска статут на коренно българското население и други подобни ереси, които позволяват възраждане на нацията и културата.
9. Да не се допуска създаването на Центрове на българска национална култура.

IV. Отнемане на свободите и възможностите за инициатива на българите
1. Своевременно да се попълват психиатричните лечебници, местата за лишаване от свобода, болниците, трудововъзпитателните училища, дисциплинарните батальони и др.
2. Да не се допуска гоите да създават свои разузнавателни школи; стадото трябва да бъде под пълен наш контрол, да не се допускат никакви организирани съвместни действия, които биха им осигурили непобедимо положение и идейно оръжие; науките за управление да се създават само от юдеи; никакви координационни и консултативни съвети, начини за бърз обмен на информация и оповестяване; да не се допускат национални организации, фашизъм или национализъм в каквато и да е форма; да не се позволява на гоите да събират адреси и телефони на юдеи, нито да създават методи за борба с ционизма.
3. Да се отвлича вниманието на гоите с каквото и да е, да се използват разнообразни средства за борба. Всички наши действия трябва да бъдат гъвкави и неотразими. Противниците трябва да бъдат дискредитирани и разединени, да бъдат принудени да се съобразяват с нас и да търсят съюз с нас, да бъдат обезглавени, да се атакуват щабовете им, а нашите хора да ги дезорганизират.
4. Да се пречи на издаването на трудове, насочени срещу нас- “Какво да се прави", "Как да действаме", "Схеми за действия по направления", "Славянски лидери", "Методи за привличане на хората и борба за аудитория".
5. Прокуратурата не трябва да отчита дейността на членовете на тайни общества – нито ционисти, нито юдеи, нито полуевреи, нищо, което е свързано с нас. Да не се търсят причините за самоубийствата.

V. Забавяне развитието на гоите
1. Необходимо е гойското стадо да се държи в нищета и безправие.
2. Нашето обкръжение трябва да осигурява забавеното развитие на гоите и управление насоките на тяхното развитие.
3. По-често да се пуска музика с наркотично действие, да се промиват мозъците, да се използват труднооткриваеми музикални тонове, които изтриват паметта в дълбочина.
4. У гоите всичко трябва да бъде робско - храната, религията, идеологията, науката, отношението им към нас, оръжията и средствата за защита, начинът на живот, средствата за информация, образованието, професиите, положението в обществото, жилището, културата.
5. Посредством вредни и непълноценни храни гоите да бъдат превърнати в безпросветно стадо, в безинициативни, бездейни и .затлъстели свини. Кръвта им трябва да бъде кисела, а не алкална.
6. Да създадем и да удържим превъзходство над гойското стадо, да бием постоянно по слабите точки и ключовите центрове на гоите, по-бьрзо да преминем към решаващия стадий в овладяването на света и пълното подчиняване на гоите на нашето международно правителство.


VI. Да унищожаваме чрез асимилация,
като хуманна форма на геноцид
1. Юдаизмьт, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на български семейства. Затова е необходимо да се погрижим в най-кратки срокове да асимилираме максимален брой български момичета сред другите народи.
2. Разбира се, не бива да се използват сексуалните контакти по предназначение и за създаване на семейства, а само за развращаване на младежта, за насаждане на полови извращения, за увеличаване броя на конфликтите и разводите, а в крайна сметка за намаляване числеността на българите.
3. В никакъв случай да не се допускат насърчения или помощи за създаване на деца от български съпружески двойки с висока степен на национална чистота.
4. За засилване на асимилацията не бива да се отказваме и от старата идея за кастрация на гоите.

VII. Създаване и поддържане на условия на нищета и безправие
1. Българите винаги трябва да бъдат бедни и безправни, навсякъде да изпитват неудобства и неволи и ежедневни бюрократически спънки.
2. Масовата бедност трябва да поражда масова безпросветност и глупост, а те на свой ред - масова престъпност.
3. Да не се допуска българите да си възвърнат равенството, независимоспа, свободата и националните богатства.

VIII. Масова дебилизация на гоите
1. Врагът в максимална степен се деморализира, когато вижда, че всичко, което става около него, е лъжа, разруха и грабеж.
2. Образованието за гоите трябва да създава морални уроди.
3. Схемата за действия трябва да бъде съгласувана с Единния план, разработен от Световното правителство.
4. Засега няма по-разрушително нещо от алкохолизма. Да не се допуска намаляване градуса на спиртните напитки.

IX. Употреба на бойни психотропни вещества, променящи човешката психика-
1. Предизвикващи отслабване на паметта за продължително време
2. С чисто наркотично действие
3. Убиващи интереса към определени видове занимания и умствена дейност
4. Увеличаващи влечението към спиртни напитки
5. Програмиращи личността за убийство или самоубийство
6. Възбудители на половата дейност у мъжете и жените, което води до полови извращения.

Х. Методи за масово отравяне на гоите
1. По пода да се разлива живак, например когато се напуска жилище
2. Средства за масово поразяване да се прилагат в общите кухни, столове или на обществени места, където се събират гои.
3. Да се превърне България в технологична боклукчийница на развитите страни

XI. Съкращаване числеността на гоите до разумни граници чрез скрити форми на геноцид в нашата тайна едностранна война.
1. Да продължи изтребването на гоите по метода на "своеобразното демографско съкращаване".
2. Да се продължи демографското съкращаване на българите до 3 пъти за едно поколение чрез юдомасонския похват "помощи за самотни майки".
3. В обществото зле се възприема идеята за "остаряване на нацията", като се оставят да живеят само неспособните на съпротива.
4. Ако се работи умно, с българите можем да приключим бързо.

XII. Съкращаване числеността на гоите чрез други форми на геноцид
1. Да се направи невъзможно създаването на многодетни български семейства.
2. Да се поддържа високо равнище на детска смъртност у българите и да не се допуска такава при юдеите.
3. Да се поддържа висока смъртност сред българската младеж.
4. Да се завишава възрастта, при която се разрешава встъпване в брак.
5. По всякакви начини да се влошават отношенията между гойските мъже и жени и да се разрушават семействата им.
6. Да се разработват нови закони (екодемографски войни) за ликвидиране на гойските маси без военни действия, без материални загуби, чрез глад и обедняване.
7. Да се предизвикват безпорядъци и масови вълнения и да се използва армията, силите на закона и правосъдието за възстановяване на реда, което да води до съкращения на гоите в ограничени количества.

XIII. Унищожаване със средствата на медицината
1. Да се увеличат забременяванията и абортите сред малолетните момичета, водещи до стерилност, "случайни" помятания, преждевременни раждания, мъртвородени деца и усложнения след раждането.
2. Необходимо е да се саботират грижите за бременните, новородените и родилките и да не се допускат реални мерки за защита на майчинството.
3. Да се спъва профилактиката и да се прави всичко за намаляване средната продължителност на живота на гоите.
4. По време на лечение или зъболечение, в раната да се поставят зарази или отровни вещества.
5. При всяка операция да се присаждат на пациента ракови клетки от онкологично болни.
6. Да се употребяват лекарства с променен химичен състав и лекарства, лишени от лечебни свойства, чрез предварително облъчване, замразяване и т. н. от лекарите.
7. Класическо бавно отравяне с малки дози отрова.
8. При рентгенови снимки и прегледи да се увеличава силата и продължителността на облъчването.

XIV. Действия чрез контролираните средства за масова информация
1. Да се поддържа стабилна тенденция към българофобия и национален нихилизъм.
2. Да се обявяват всички патриотични и национални движения на гоите за фашистки, националистически, шовинистки, терористични и консервативни, да бъдат оклеветени, очернени и да им се лепват етикети.

XV. Повсеместна и постоянна гавра с врага
1. Над българите може да издевателства който си иска и Както пожелае. При изкуствено създадената пълна безотговорност имената на нашите ще бъдат винаги засекретени.
2. Гоите да бъдат доведени до самоубийства, инфаркти, инсулти, припадъци и други тежки състояния посредством хулиганщина, наглост, издевателства, унижения, оскърбления и пълна безнаказаност на извършителите юдеи, членове на други тайни общества и шабес-гои
(„колаборационисти"). •
3. Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив.

**************************************************************************

По долу ще видите един много интересен списък, от който ще разберете кой провежда геноцида над българския народ и разгражда българската държавност ?!?

Списък на лицата представляващи обществен интерес, масони агенти на чужди държави и доносници на ДС със чуждо етническо самосъзнание, участвали и участващи в управлението на страната през последните 15 години и манипулиращи обществото чрез медиите, който са под техен контрол.

А) с еврейски произход

Андрей Карлович Луканов – (БКП-БСП) – министър-председател, съден.Бил е на висши държавни постове по времето на БКП и след това. Имал е връзки със фамилията Рокфелер, майка му е била шефка на БНБ.
Илко Ескенази (СДС) – депутат, член на “Цион”.
Гиньо Ганев (БСП) – депутат, зет на известния превратаджия и масон Кимон Георгиев.
Георги Пирински (БСП) – 1976-1980 г съветник в Министерския съвет. 1980-1989 г Заместник-министър и първи зам.-министър на външната търговия. 1989-1990 г заместник-председател на Министерския съвет (ноември 1989-февруари 1990 г. и август -декември 1990 г.). Заместник-председател на Националната кръглата маса (февруари-април 1990 г.) в момента Прецедател на 40 НС

Сергей Дмитриевич Станишев (БСП) – депутат 39 НС. В момента министър прецедател.
Кристиян Вигенин (БСП) – заместник на Станишев, хомосексуалист.
Александър Божков (СДС) (по майка Бакиш) – бивш министър, подсъдим.
Едит Гетова (СДС) – зам.-министър, подсъдима с Божков.
Вилхелм Краус (СДС) – министър на транспорта, подсъдим.
Красимира Краус – работи в министерство на образованието.
Надежда Михайлова (СДС) – бивш министър на външните работи. Снаха на полковник от ДС. Депутат 39 НС.
Николай Младенов (СДС) – говорител на СДС, бивш любовник на Михайлова. В момента изучава активно иврит.
Алберт Бенбасат (СДС) – директор “Музеи в министерството на културата, иманяр – трафикант.
Соломон Исак Паси – (СДС, НДСВ) – председател на “Атлантическия клуб”, министър на външните работи, член на “Бнай Брит”. Баща му Исак Паси е един от идеолозите на БКП и съветник на Тодор Живков. Паси е потомствен масон.
Феня Деколо – журналистка, работи за “Шалом” и “Бнай – Брит Кармел”.
Леа Коен (СДС) – бивш посланник на РБ в Швейцария, член на “Билдербергите”.
Анжел Вагенщайн (СДС) – На 16-годишна възраст бил е партизанин, ръководител на бойна група, терорист имал смъртна присъда. Бивш депутат, агент на ДС, КГБ, ЩАЗИ и “Мосад”.
Емил Кало (БКП) – председател на “Шалом”, бивш офицер от ДС, член на БКП.
Райчо Райков – бивш член на БКП и офицер от ДС, сега председател на СЕМ.
Румен Леонидов – бивш агент на ДС, член на “Шалом”. Председател на Съюз за национално достойнство “Гранит”.
Вивиана Асса – съпруга на Румен Леонидов, зам.-главен редактор на вестник “Ние жените”, член на “Шалом”
Андрей Райчев – издател на вестник “Сега” и един от собствениците на радио “Нет”, бивш член на БКП, социолог.
Виза Недялкова – съпруга на Райчев, журналистка, бивш член на БКП.
Йосиф Перец (СДС) – зам.-главен редактор на вестник “Про Анти”.
.
Нансен Бехар – “независим депутат” (БСП), член на БКП, съветник на Тодор Живков.
Стефан Софянски (СДС/ССД) – бивш служебен министър-председател и министър, кмет на град София, член на “Ротъри клуб”. Подсъдим с 4 дела.
Алисия Софянска (СДС/ССД) – участва в управата на фондация “Бъдеще за България”.
Татяна Ваксберг – журналистка в радио “Свободна Европа”, дъщеря на известния комунистически деятел Аркадий Ваксберг (ЦК на БКП), резидент на КГБ в България, служител на ДС.
Йосиф Леви – равин, председател на Централния израелтянски духовен съвет в България, бивш полковник от ДС и член на БКП.
Фани Аронава – журналистка в БНТ канал 1, “Новини”.
Филип Димитров (СДС) – бевш министър-председател на България, хомосексуалист, с психически заболявания, ексхибиционист.
доц. Елизар Алфандари – журналист, преподавател в СУ “Свети Климент Охридски”, факултет по журналистика.
Ирен Леви – журналистка, водеше еротично предаване по “Нова телевизия”
Яков Джераси – председател на организацията “Цион” и фондация “България”, връзка между Ню Йоркското еврейско лоби и Симеон Сакскобурготски, участник в плана “Шипка”.
Линдел Грей – аферистка, агент на ЦРУ, ръководителка на Американския университет в Благоевград.
Мартин Михайлов Заимов (Голдсмит) – (СДС) – подуправител на БНБ и шеф на Валутния борд (2000г.).
Барух Чакъров (Боби Чакъров) – бивш изпълнителен директор на фалиралата авиокомпания “Балкан” при Гад Зееви, сега почетен консул, финансирал е фондация “Бъдеще за България”.
Максим Бехар – журналист, бивш член на БКП, съосновател на масонския вестник “Стандарт”, сега е имиджмейкър и обществени връзки на НДСВ.
Йоана Левиева – репортелка в БНТ Канал 1.
Хени Берлер - репортелка в БНТ Канал 1 в Израел.
Уляна Пръмова – генерален директор на БНТ, снаха на Иван Пръмов (Примо) от ЦК на БКП.
Миглена Кунева (НДСВ) – министър на евроинтеграцията, братовчедка на Соломон Паси, снаха на Иван Пръмов (Примо).
Нидал Алгафари – зам.-директор на БНТ, програмен директор.
Мадлен Агафари – психоаналитик.
Борислав Геронтиев (Герон) – бивш генерален директор на БНТ, сега в УС на БНТ.
Николай Свинаров (НДСВ) – министър на отбраната и зам.-председател на НДСВ.
Гергана Грънчарова (НДСВ) – зам.-министър на външните работи, любовница на Паси.
Зелма Алмалех – член на УС на БНТ.
Бисера Йосифова – бивш зам.-министър на културата (при Абрашев), следствена.
Милена Милотинова (НДСВ) – депутат 39 НС, председател на комисията за медийна политика, работи в БНТ.
Весела Драганова (НДСВ) – председател на партията на българските жени, депутат в 39 НС.
Нина Чилова (НДСВ) – депутат в 39 НС, сега министър на културата и туризма, предполага се, че има незаконно двойно гражданство (български и израелско).
Ралица Агайн (НДСВ/Новото време) – депутат в 39 НС.
Долорес арсенова (НДСВ) – министър на околната среда.
Милен Велчев (НДСВ) – министър на финансите, баща му е номенклатура на БКП, роднини са на Борис Велчев от ЦК на БКП – отговарял за концлагерите.
Станимир Илчев (НДСВ) – депутат от 39 НС, председател на парламентарната група на НДСВ.
Лидия Сантова Шулева (по баща Биджерано) (НДСВ) – вицепремиер и министър на икономиката. Роднините на мъжа й са от партизански род, номенклатури на БКП. Роднина им е Богдан Шулев – един от председателите на “Народния съд” след 1944г. В правителството на Сакскобурготски е отговаряла неофициално за “еврейските въпроси”.
Цветелина Бориславова (НДСВ) – изпълнителен директор на “Си банк”, дъщеря на бивш дипломат, номенклатура на БКП, съпруга на ген. Бойко Борисов – главен секретар на МВР.
Фани Виденова (СДС) – служителка в министерството на правосъдието – отдел Българско гражданство”, назначена специално от Александър Божков, за да се възстанови незаконно българското гражданство на изселили се в Израел евреи – ционисти през 1948г.
Едвин Сугарев (СДС) – бивш депутат и посланик в Монголия и Индия, поет-дегенерат.
Зелма Каталан – подчинена на главния архитект на София - Стоян Янев. Тя е човек на Софиянски, която като посредник взима подкупите за строителните разрешения давани от столична община.
д-р Андреас Енгибаров (СДС) – общински съветник в София.
Емил Леви – главен директор на вестник “Еврейски вести”.
Менахем Бекар – зам.- главен директор на вестник “Еврейски вести”.
Рени Арис – мениджър на недвижими имоти (Консорциум Изток) в София. Изкупуват тайно имоти за еврейско заселване в България !
Елена Розберг – журналист от “Ретро радио”.
Петър Калпакчиев – главен счетоводител на “Кинтекс”, върховен командир на масонската ложа на Старите свободни и приети зидари на България, член на върховния съвет (33 степен).
проф. Захари Захариев (Цукер Цукерман) (БСП) – участва във финансирането на БСП чрез далавери с нефт.
Георги Прохазки – банкер, приятел и колега на Александър Божков, работят заедно в съмнителна фондация.
Ярослава Прохазкова – журналистка от вестник “24 часа”.
Елица Гилтяй - журналистка от вестник “24 часа”.
Ганета Сагова – журналистка от вестник “24 часа”.
Явор Геронтиев - журналист от вестник “24 часа”.
Маргарита Роуз - журналистка от вестник “24 часа”.
Николай Москов - журналист от вестник “24 часа”.
Георги Луканов - журналист от вестник “24 часа”.
Ирина Асиова - журналистка от вестник “24 часа”.
Миа Сантова - журналистка от нова телевизия.
Павел Езекиев – директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции;
Еди (Едуарт) Шварц – шеф на “Бнай-Брит” за България. В САЩ тази организация е наричана “Еврейското гестапо” !
Юрий Асланов (БСП) – журналист.
Сребрина Хашъмова – парламентарен журналист.
Йосиф Аврамов – икономист.
проф. Пламен Цветков – историк, преподавател в Нов български университет, член на партия Християнски социален съюз, гравитираща около СДС; баща му е бивш полковник от ДС, а майка му партиен секретар.
ст. н. с. д-р Хаим Гозес – икономист, пише статии и гравитира около кръга “Нова Заора” и масонския вестник “Стандарт”.
Алфред Давид Криспин – журналист.
Исак Гозес – редактор в масонския вестник “Стандарт”.
Юлий Москов - редактор в масонския вестник “Стандарт”.
Хайк Вахрам – журналист от масонския вестник “Стандарт”.
Виктор Леви - журналист от масонския вестник “Стандарт”.
Люба Кулезич (ДСБ/СДС) – журналист, телевизия “Европа”, главен редактор на вестник “Седем”, жена на Явор Дачков (СДС/ДСБ).
Раймонд Вагенщайн – издател ИК “Колибри”, организира мащабни панаири на книгата в “НДК”.
Иво Инджев – журналист от еврейската телевизия Би Ти Ви.
Даниел Левиев – бил е номиниран за министър в проектокабинета на Сакскобурготски, сега е съветник, ковчежник на “Цион”.
Емил Бенатов (НДСВ) – юрист, депутат от 39 НС.
Снежана Бахарова (НДСВ) – депутат от 39 НС.
Венцислав Давидков (НДСВ) - депутат от 39 НС.
Калин Примов (Примо) (НДСВ) - депутат от 39 НС.
проф. Владимир Квинт – съветник на Сакскобурготски, свързан е с Ню йоркското еврейско лоби, Жордж Сорос и МВФ. Писал е програмата на НДСВ.
Петя Бахарова – журналист.
Емил Барух – кореспондент на радио “Дойче Веле”, директор на “Европалия” към министерството на културата.
Йосив Аврамов – заместник-председател на Националната предприемаческа и занаятчийска камара.
инж. Рут Ешкенази – началник отдел “Общинска собственост” – община “Изгрев”, София.
Любомира Леви – експерт в “Топлофикация” – София, надписва сметките и тероризира столичаните.
Емил Роберт Коен – председател на фондация “Толерантност” (поддръжка на секти и хомосексуалисти).
Еми Барух - Журналистка

Б) Турчеещи се българи и цигани от турски произход.
Ахмед Демир Доган (ДПС) - Сътрудник на ДС терорист, депутат от 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то Народно събрание.Прецедател на антибългарската партия на турция ДПС.
Юнал Лютви (ДПС) – заместник-председател на НС, депутат.
Мехмед Дикме (ДПС) – министър на земеделието.
Неджет Моллов (ДПС) – министър без портфейл, отговарял е като ресорен министър за държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).
Лютви Местан (ДПС) – заместник-председател на ДПС, депутат от 39 НС. Опитвал се е да внася закони за цензура.
Емел Етем (ДПС) заместник-председател на ДПС, 2005 г е избрана за заместник министър
председател и министър на държавната политика при бедствия и аварии.
Лютви Ахмед Местан (ДПС)
Осман Октай (ДПС)
Касим Дал (ДПС)
Ремзи Осман (ДПС)
Кемал Еюп (ДПС)
Четин Казак (ДПС)


В) С цигански произход
Цветелин Кънчев (ДПС/Евророма) – бивш депутат, осъден за криминални престъпления.
Александър Филипов (НДСВ) – депутат от 39 НС.
Тома Томов (БСП) – депутат от 39 НС.

Г) С ирански произход.
Гати АЛ Джебури (НДСВ) – бивш заместник-министър на финансите, отстранен за далавери и пренасочен да ги прави другаде.
Марко ал Джебури (НДСВ) – съветник на бившия вицепремиер и сегашен министър на транспорта – Николай Василев (известен с прозвищата “Рачко Пръдлето” и “Малкия Мук”). Последния е учил в еврейски колеж !

Д) С неизяснен произход
Василка Папломатас (СДС) – в предизборния щаб на СДС, бивша посланичка на България в Испания. Шеф на център за изследване, анализ и прогнозиране развитието на демократичното общество (Ст. Загора).
Иван Костов (СДС/ДСБ) – бивш министър-председател, бивш министър на финансите в правителството на Филип Димитров. Твърди се че баща му е циганин.
Симеон Сакскобурготски (Кобург-Кохари) космополит авантюрист, без националност и образование, но затова пък член на три масонски ложи ! Твърди се, че по линия на дядо му Фердинант в жилите му тече еврейска кръв по линия на рода Кохари – богата еврейска фамилия от Унгария, която си купува благороднически титли. Според “Католическата енциклопедия” том XIII, Ню Йорк, 1912г. и някои по-стари немски книги от XIX и XX век, родоначалника на фамилията Сакс-Кобург и Гота – Ернст Благочестиви бил със саксонска, френска и еврейска кръв! Самият Симеон Сакскобурготски (Кобург-Кохари) в свое интервю пред израелското списание “Фар” потвърждава своя еврейски произход! Ферденант и Борис III също са били масони, а Фердинант е бил сатанист и окултист. Публична тайна, е че е бил бисексуален и двуфазен педераст!
д-р Божидар Димитров (БСП) – историк, прави се на родолюбец, шеф на Национално историческият музей, твърди се, че е гръцки циганин и иманяр – трафикант.

Горния безспорно интересен списък, доказващ наличието на престъпна международна клика работеща срещу интересите на България, може да бъде допълнен с още имена. На първо място това са съветниците на комунистическия диктатор и тиранин Тодор Живков:
Нико Мойсей Яхиел
Жак Натан Примо
Пепо Менахем Коен
Исак Соломон Паси
Насен Бехар
полк. Валери Таджер
Леон Фабрикант
Соломон Франсез
Андрей Ликанов
Робърт Максуел

Всички те са с еврейски произход! За да стане картината по-пълна е необходимо да се посочат също и съответните лица от небългарски произход в съставите на така наречения “Народен съд” след 1944г., хора от ръководството на БКП, репресивния апарат – МВР, ВКР, прокуратура, следователи, съдии, отговорници за 86-те комунистически концлагера в България и т.н.
Сега в началото на 21-ви век сме на път България да бъде съсипана отново от чифути, масони, глобалисти, комунисти – капиталисти и ционисти, които искат да ни превърнат в “бушмени” и “бананова република”. Плановете на тази престъпна клика (там влизат и всички парламентарно представени партии!) е да намали българското население на половина – т.е. до 4 милиона чрез икономически средства, систематичен геноцид и противопоставяне на различни етноси.
Всички българи, които все още не са с промити мозъци е необходимо да вземат адекватни мерки, да бъде обявен геноцида и виновните лица да получат възмездие и ефективни присъди за престъпните си деяния. Не го ли направим, в близките 20-30 години българската нация ще изчезне, от картата на Европа!


Послеслов
Наскоро в Русия 500 видни интелектуалци, сред тях 20 депутати от руската “Дума” са подписали документ, в който се иска пълна забрана на всички еврейски и масонски организации на територията на страната! Аргумент за това е провеждания от тях геноцид и антируска пропаганда, целящи обезсилване и унищожаване на Руската федерация. В документа се посочва още, че тези организации са вредни и опасни за мира и човечеството. Припомня се също, че след революцията от 1917г до 1959г., а и след това еврейската болшевишка партия и контролирания от нея репресивен апарат са унищожили не по-малко от 60 (шестдесет) милиона руснаци; от тях целенасочено 8 милиона интелектуалци – цветът на нацията! Те бяха избити от еврейската масонерия и престъпна клика!
Това не трябва да се повтори – борете се с всички средства за това !!!

На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
"В. И. Кунчев-Левски"

"Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
Фактите са неоспорими!

С уважение:
И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg
цитирай
57. boristodorov56 - 55. enchevip
01.11.2009 20:39
Някак си не върви да защитаваш Сталин като цитираш Левски.
Не бих правил оценка на подобна аргументация на теза.
цитирай
58. boristodorov56 - 56. enchevip - ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
01.11.2009 20:50
Да приемем на доверие втората част от обемния ти материал.

Въпросът ми е:

Къде са меродавните доказателства, че тази "Програма..." е действителен и реално съществуващ документ.

Еврейската завера не ми е по вкуса, защото не обяснява какво цели извън плакатните цели, и не съм расист.

Съжалявам - не се приема за вярно!
цитирай
59. rat - Моите коментари са изцяло по темата ...
02.11.2009 14:54
Моите коментари са изцяло по темата и не съм анонимен. Просто се чудя, как е възможно разумен човек да се чуди защо руската държава иска да защити Сталин, един бивш неин ръководител. Няма нищо по нормално от това, отчитайки факта за коя държава става дума. Всяка империя би го направила. И САЩ и Великобритания, и Китай. Само немците ги излъгаха да си признаят някаква вина за геноцида провеждан през втората световна война, и то те просто нямаха друг изход, а и те не са от величината на гореизброените империи. И ТЕ ТАКА.........не съм трол Борисе. Аз наистина чета внимателно написаното от теб и го коментирам, няма нужда да ми се "цупиш" не сме гаджета все пак.
цитирай
60. rat - А това за световната конспирация не ...
02.11.2009 14:57
А това за световната конспирация не ми е по вкуса, ама никак. Светът не функционира по толкова прост и подреден начин.
цитирай
61. boristodorov56 - 59. rat
03.11.2009 09:03
Аз знам защо официална Русия на властвакщто КГБ иска да изчисти имиджа на Сталин - то и в постинга го пише. Изглежда нашата реакция е коректива в малко по-широк аспект на това отвратително внушение, но обзалагам се, че няма да бъде допуснато да му се наложи херувимски имидж и ореола на световен благодетел.
От друга страна осъждането на престъпните режими на държавна власт изчиства името на народите. Съветски народ няма вече, изчезна - но защо руснаците да са синоним на сталиновите уродливи постижения?
Германския народ се освободи от бремето на нацизма като го осъди и, ако си бил там щеше да забележиш доста осезателно, че те са наистина многонационална и демократична държава, за разлка от Русия, чийто официози се опитват да реабилитират главните носители на престъпленията. Япония също изживя имперския си зомбизъм и го осъди по своя си начин.
Ще ме попиташ ли каква е връзката между изчистването на Сталин и ситуацията у нас? Не искам да ме караш да си развалям мнението за интелекта ти. Говорим за цивилизационна позиция, а не за стратигията на някоя държавна власт. Все пак нали си убеден, че има общество на свободни и
наднационални принципи и нерегулеруем интелект.
За троленето ... нямам предвид точно теб, така както си го разбрал - просто потърсих обобщение.
цитирай
62. kabuli - Лудост
07.11.2009 18:57
Трябва да си много откачен или напълно извратен, за да намериш и най-малката причина за оправдание на диктаторисимуса Сталин.
цитирай
63. анонимен - бг
07.11.2009 22:23
Чудя се още.Защо в последните 20 години у нас нито един руски или поне съветски паметник не е съборен.Сменяха се разни правителства,4 години управлява и СДС.Дори по негово време символите на мракобесната,азиатска изостанала руска империя останаха непокътнати.Крайно време жеше да замразим отношенията си с тая източна империя на злото,империя окупаторка на България.Бяхме изгонили навремето само руски военен аташе и ...само толкова.Какво още чакаме,да покажем на русите,че не искаме повече да имаме нищо общо с тях.Да им обърнем гръб и се насочим изцяло към цивилизования запад.А ний дори при управлявали десни правителства,проявяваме едно малодушие и страх пред тая изостанала,дива,средновековна империя.Докога още руснаци ще размахват шмайзери и ще яздят коне(паметниците) в центровете на нашите български градове?Нима сме Задунайская губерния?
цитирай
64. анонимен - Към Бг-то
27.09.2010 04:11
Много ми се щеше да пиша на последния бг, дето се е изказал, макар и след доста време. Айде малко география. На юг започваме с България, Македония, после по на север следва Румъния, която до 19 век е писала на кирилица и е говорила български. Сменили са им азбуката началото на 19 век. После следва Молдова-в основата си много бг население, говорят и български, бели християни. После на изток са - Украйна - или Стара Велика Бг на Кубрат, която после се разделя на 2 - Урус - Русь и източна част. Още по на изток е била Болгар Иле - Волжко камска България. Следват Казанското канство, на юг Хазария, също българи, Кавказ- арийци - аси, или ари - Осетия, Кабардино-Балкария, Башкирия - те казват, че са българи, Бактрия- Афганистан. В тая светлина как възприемаш факта за Задунайската губерния. И да кажеш цивилизован Запад на тия робовладелци и крадци си е направо умопомрачение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: boristodorov56
Категория: Рецепти
Прочетен: 8050105
Постинги: 1534
Коментари: 20151
Гласове: 47589