Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2010 15:08 - Гоцеландия
Автор: haralanov Категория: Политика   
Прочетен: 20070 Коментари: 81 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гоцеландия не е митична държава.Не съм си я измислил аз!В Гоцеландия отново се стреля и се убива!Посред бял ден.Нямам симпатии към убития.Предполагам,че и повечето от вас нямат.Но ако сме християни(това важи и за мюслюманите и юдеите)и живеем в християнска държава,живота на всеки един,би трябвало да е важен за нас!Започва четвъртата година от членството ни в ЕС но подобни гърмежи и убийства в центъра на София са типични за страни като Еритрея и Афганистан.Трябва ли да си отдъхваме,че Цанков не е от спонсорите на държавния глава..?Щото от тия дето дават (в интерес на истината,повече обичат да вземат)парите са си откровени бандити!В този момент,дежурните оплаквачки в медиите,отново съчиняват инфо,как убитият преживе си хортувал с авери от ъндърграунда.И никой няма и дума да напише,че вече ДЕВЕТА година живем в унеса на ужаса на Гоцеландия!Трябва да се знае!Не,че не е човешко да се забравя...



Гласувай:
27



1. cefulesteven - Точно!!!
05.01.2010 15:11
Точно!!!
цитирай
2. krotalka - Това убийство идва много навреме!
05.01.2010 15:22
Тъкмо народа започна да мисли за криза, безработица, зимни неуредици и прочие прозаични неща, и хоп - убийство! Е сега страстите ще се разгорят, ще се започнат едни спорове...не ти е работа...
Както обича да казва Злика - Байгайландия!
Много лесно се подаваме на манипулации!
цитирай
3. miralyub - Хараланов, в държава, в която няма ...
05.01.2010 15:24
Хараланов, в държава, в която няма правосъдие... по-добре мошениците да се избиват сами===
цитирай
4. haralanov - До cefulesteven
05.01.2010 15:26
Приятелю,не ме грее,че е точно!Предпочитам написаното от мен да е метафора,лъжа ако щеш.А не реалността на българското общо битие!
цитирай
5. haralanov - До krotalka
05.01.2010 15:29
Не мисля,че тук става дума за манипулации!Всяко едно убийство е ужасно деяние!Не мисля,че е с цел и ,,отклоняване на общественото внимание,,.Формално сме в ЕС но реално живеем в Гоцеландия!
цитирай
6. haralanov - До miralyub
05.01.2010 15:31
О,неее!Не съм съгласен с теб!Почти същото,дословно беше казал преди години и Крадлив дедо.Не го очаквах от теб Мира!Повече от нехуманно е да ,,оставиш едни бандити да избиват други бандити,,!
цитирай
7. tit - "убийства в центъра. . . ти...
05.01.2010 15:38
"убийства в центъра... типични за страни като Еритрея и Афганистан"
Не само убийствата са ни като техните...
цитирай
8. анонимен - Шило в торба не стои,
05.01.2010 15:53
но в затвора сигурно щеше да оцелее. Пък и да бъде полезен. Но явно в България, в момента, адвокатите са няколкократно по-силни от прокурорите. Или съдиите не са неподкупни. Още няма отговори кое е по-вярното .
цитирай
9. lagrima - Който и да е убития, все пак е бил ч...
05.01.2010 16:14
Който и да е убития,все пак е бил човек..,нечий син/дъщеря,нечий баща или майка..Тъжно е когато такива убийства се случват и остават безнаказани..
цитирай
10. haralanov - До tit
05.01.2010 16:25
Духовната бедност е не по-малко ужасяваща от материалната нищета на страни като Еритрея,Бангладеш или Афганистан!Тук поне животът ни би трябвало да има друг смисъл!
цитирай
11. haralanov - До andreshko
05.01.2010 16:26
И с теб не съм съгласен!Никое шило не заслужава куршум!
цитирай
12. haralanov - До lagrima
05.01.2010 16:30
Даааа,така е...Написаното от теб е не само издържано в един християнски дух,то е и чисто хуманно!Че убитият е нечий син,брат или баща.Че самото убийство ще донесе страдание и за близки хора,роднини и приятели.Тъжно е наистина...
цитирай
13. miralyub - Хараланов, Аз имам крайни мнения за ...
05.01.2010 16:44
Хараланов,
Аз имам крайни мнения за много неща.
Тук специално ситуацията е много, много миризлива, което ме кара да не изпитвам никаква покруса от случилото се.
Тълкувайте го както искате- но аз, ти и който и да било от коментиращите тук не ходим с охрана, нали??? Просто няма защо.
Нито гърмят по мен, теб и който и да било друг оттук, ката месец...
Очевидно е, че в държавата няма нормално правово справяне нито с такива като Боби Цанков, нито с такива като екзекуторите му...
Тогава съвсем логично е те да си се справят помежду си.
А ние да гледаме отстрани.
И какво ви стряска едно такова убийство??? За първи път ли виждате такова нещо???
По бих ревала, ако в суматохата бяха застреляли някой невинен гражданин.
цитирай
14. haralanov - До miralyub
05.01.2010 17:00
Аз също имам крайно мнения за много неща!Но ,,ние да гледаме отстрани,,...Повече от стряскащо е!В края на краищата не сме изроди,а хора!Свикването с убийствата ще ни затрие и нас самите някой ден!
цитирай
15. miralyub - ние свикваме само с определени у...
05.01.2010 17:08
ние свикваме само с определени убийства:))).
какво сте му се завайкали- сега ще се ваят ореоли, ще се извличат ползи, едни хора ще се изтъпанят да говорят...
дъвка за една седмица...
на мен от такива дъвки ми писна.
цитирай
16. haralanov - Не Мира!
05.01.2010 17:20
Не се вайкам!Дори и злодеят има право на милост!Каквото и да е сторил този човек,не заслужава да бъде застрелян като куче!Дивашко,варварско и примитивно е!Ако ти беше брат,нямаше никога да напишеш горните думи!
цитирай
17. miralyub - хараланов, моят брат не ходи с ко...
05.01.2010 17:32
хараланов, моят брат не ходи с кордон охрана с него.
не го стрелят постоянно.
няма имиджа на мошеник.
гайлето на Боби да берат ББ, ЦЦ, Гоце, Велчев и сие държавни полячовци, които все работят за мир и спокойствие в тая държава и все не го постигат.
това е тест за тях. мен не ме грее.
или ме грее дотолкова, че сега месец време вместо да виждам как едни хора в държавата се съсредоточават върху толкова по-човешки потребности, като безработицата, умиращия бизнес от кризата, кашата в здравеопазването и т.н., те ще работят за продаването на една книга на Боби Цанков.
а всички ние лапнимухи, вместо да искаме и настояваме за своята българска, битова нормалност, ще се пулим върху ненормалността... и изместения акцент на обществените проблеми.

цитирай
18. haralanov - До miralyub
05.01.2010 17:58
Аз лично няма на какво да се пуля!Че акцентът ще бъде изместен е ясно.Поне седмица време,само за това ще се говори и ще се пише.Но пък и Гоце,ББ,Велчев и ЦЦ,като как ще си берат гайлето..?Щото аз не виждам как!В най-лошия случай Гоце да се разсърди на ББ.И после за пореден път ще се разберат ,,като мъже,,!Аман...
цитирай
19. cefulesteven - Приятелю, не ме грее, че е точно!...
05.01.2010 18:35
haralanov написа:
Приятелю,не ме грее,че е точно!Предпочитам написаното от мен да е метафора,лъжа ако щеш.А не реалността на българското общо битие!



Аз също. С отзива казах, че споделям което мислиш. Не ми се ще да е така. Едни черни мисли от няколко часа насам ми се въртят.

Вчера Добромир Димитров беше пуснал една мисъл на Монтен, че бесилото не поправя обесения, а останалите.

Назиданието. Ето, че и мафията се опира на него. Самата показност, а той е убит, че напоследък приказва, че пише, че се готви да открие много кирливи ризи.

С това убийство, някакво си брутално копеле ми казва, все едно на мен: гледаш ли какво става с непослушните дечица. С нас можеш да си играеш, но ако проговориш, ето какво.

Направено е с цел да шокира цяла България. По-нагло от тъй наречените "нагли".

Гадна работа.
цитирай
20. haralanov - До cefulesteven
05.01.2010 18:51
Гадна работа и още как!Обаче на шокът,като въздействие върху мнозина,нищо чудно управляващите да сътворят поредната контра-акция(PR-ска разбира се)с работно заглавие примерно,,Свръхнаглите,,.Вече дори по нета тече инфо,че има вече заподозрени.Демек,службите работят бързо и професионално.Дано да е така!Лично аз обаче не вярвам!!!
цитирай
21. flyco - ...
05.01.2010 21:50
Засичах го това момче по разни ТВ-канали като превъртах кабела вечер. Винаги съм се чудил защо води предаване. Сега, след като го застреляха имам едно логично, според мен, обяснение: Теглил е заем, за да го върне е взел от нелегални лихвари, за да върне на тях се е наложило да работи това, което може най-добре за да изкара най-много за най-кратко време, сиреч да приказва глупости по някоя телевизия. Понеже и това не е успяло да го спаси се е наложило да го премахнат за да знаят всички онези като него, които решат да вземат пари назаем от такива хора какво ги чака и че там нещата са сериозни.
Ако бях ченге щях да първо да потърся този, който е лобирал за последната месторабота на Цанков.
цитирай
22. boristodorov56 - Вече го казах и на друго място.
05.01.2010 21:52
Убийството на Цанков показва, че версиите са му истина.
Друго нещо означава още - у нас властта е безсилна пред мафията, или между мафия и власт - няма вече съвсем никаква разлика.
Къде са тайните служби - нима не са чели публикациите, за да го оставят да бъде убит, заедно с охраната му, както стана и с Георги Стоев.
Има разминаване в елемантарната логика на събитията.
Добре е, както ти казва, че баре не е спонсор на Гоце!
цитирай
23. flyco - до Мира
05.01.2010 21:54
Мира, не ти прави чест подобна позиция.
цитирай
24. flyco - до haralanov
05.01.2010 21:54
Помниш Луканов нали?
цитирай
25. flyco - Re: 22.
05.01.2010 21:59
Аз мисля, че възможността Боби Цанков да е застрелян, защото е щял нещо много важно да каже е преувеличена.
цитирай
26. galatceq - В този смисъл ще се опитам да заостря ...
05.01.2010 22:23
В този смисъл ще се опитам да заостря вашето внимание върху способността ви да произвеждате зло, като отговаряте на злото със зло. Ето три много показателни примера: Когато тълпата убива Св. Стефан с камъни, последната му мисъл е: "Прости им Господи, те не знаят какво правят".
В живота на Учителя Петър Дънов има един такъв епизод. Един ден, когато бил в обкръжението само на няколко от своите ученици, той ги предупреждава категорично, каквото и да стане в следващия момент, в никакъв случай да не се намесват. Влиза някакъв огромен българин, и под претекста, че Учителя е объркал живота на някого си, го потрошава от бой. След излизането му Учителя успява само да промълви: "На Рила". Изнасят го на носилка в планината и почти цяла седмица не е било ясно, ще оживее ли.
Животът на Исус Христос и особено последните му дни в материалния свят, са добре известни. Всичко е било една голяма гавра, отделно са огромните физически страдания причинени от измъчващите го войници и след това на кръста.
цитирай
27. miralyub - ей, кой тук споменава моето име и ме ...
05.01.2010 22:30
ей, кой тук споменава моето име и ме назидава?
шегувам се:))).
имате право на вашата гледна точка. само да не се караме.
вижте това тук:
http://giorgiocbr.blog.bg/politika/2010/01/05/koito-tyrsi-namira.467092
цитирай
28. lado - Здравей, мислиш ли, че няма връзка ...
05.01.2010 22:32
Здравей, мислиш ли , че няма връзка "Гоце" - Боце ?
А гардовете от НСО , които го пазеха по едно време бяха личните на Гоце.
В схемата "Нека се избият помежду си" се появяват "правилни убийци" - няма как нормален човек да се съгласи с подобна теза.
Най-малкото защото тези, които останат накрая, ще трябва Гоце да им даде "СТара Планина" с лента - за "насърчение към човеколюбие"
цитирай
29. анонимен - С извинение...
05.01.2010 22:40
Ма нападате Мира! Току що идвам от нея, където пък аз я нападах!...Визирам автора, и по-конкретно Флай!

Да, и най-големият престъпник не заслужава подобна съдба! Ма...точно тва Недоразумение - ми не съм аз му отредил такъв Финал!...

И - да питам жалещите: Ми щоне звъннете на Гоце, да обяви Национален траур, момчета?!?

:-D

Не изпускайте предаването на двамата Мишоци по Нова - тва е Гавра просто...Гледайте! :)
цитирай
30. teachme - Дааа...гледам Нова,
05.01.2010 22:46
аз не го знаех тоя...а май са на път да го обявят за национален герой...срамота!
цитирай
31. miralyub - споко, Бате! в БГ има култ към ж...
05.01.2010 22:54
споко,Бате!
в БГ има култ към журналистите.
някой казал,че БЦ е журналист, а истината е съвсем друга. някой гледал ли го е това човече... с лиготиите му по ТВ-то. той е едно несериозно същество.
все едно гледате Яне в някакъв всевдожурналистически вариант- иска му се да бъде с големите/клюна, самоковеца и кои бяха там другите/ и се е отърквал о някои, имитирайки пред света близост, фактор в средите им и прочие...
но на него са гледали със същото презрение и насмешка, както на Яне сега.
и думите за големите разкрития, книгите му, дето пишело само всеизвестни неща, са въздух под налягане...
конспирациите, че щял да издаде големи тайни - са менте.
просто сте подведени жестоко.
той е просто един фалшив герой.
цитирай
32. boristodorov56 - Правилно!
05.01.2010 22:56
lado написа:
Здравей, мислиш ли , че няма връзка "Гоце" - Боце ?
А гардовете от НСО , които го пазеха по едно време бяха личните на Гоце.
В схемата "Нека се избият помежду си" се появяват "правилни убийци" - няма как нормален човек да се съгласи с подобна теза.
Най-малкото защото тези, които останат накрая, ще трябва Гоце да им даде "СТара Планина" с лента - за "насърчение към човеколюбие"

цитирай
33. анонимен - кой е боби цанков?
05.01.2010 23:00
да не е някой мошеник?
цитирай
34. анонимен - miralyub
05.01.2010 23:16
Мире, той не е фалшив герой - той е Метафора, като Красьо Черния! :-D

Ти си умно момиче - разбираш ме! :)
цитирай
35. анонимен - Палавия Шпек
06.01.2010 04:14
Че как да не е от спонсорите на Гоцемуцан? Нали е прал пари за Манол Велев!
цитирай
36. boristodorov56 - Колко точно казано, а ние умуваме.
06.01.2010 08:27
анонимен написа:
Че как да не е от спонсорите на Гоцемуцан? Нали е прал пари за Манол Велев!


Перача на пари на Манол Велев - Приятеля на Гоце!

Гоце, оти не си подбираш аратлиците, бре дребен доностико?
цитирай
37. haralanov - До flyco
06.01.2010 08:37
Има логика в това,което си написал.Обаче,лихвари много...Може ли да знае човек,кой точно от тях евентуално му е дал пари назаем..?
цитирай
38. haralanov - До boristodorov56
06.01.2010 08:40
В едно си абсолютно прав!У нас,разлика между Мафия и Власт,вече няма никаква!
цитирай
39. haralanov - До flyco пак...
06.01.2010 08:44
Помня Луканов но аналогия между двете убийства няма никаква!Или поне аз не намирам!
цитирай
40. haralanov - Да galatceg
06.01.2010 08:46
Не намирам и никаква прилика между вчерашното убийство и посочените от теб примери!
цитирай
41. haralanov - До lado
06.01.2010 08:49
Приятелю,абсолютно същото,което си написал се опитвам да обясня и на Мира!,,Правилни,, убийци няма!Както разбира се не съществува и оправдано убийство!Абсурдно е отстрани да се кефиш,че едни лоши,убили едни други още по-лоши!
цитирай
42. haralanov - До bateto
06.01.2010 08:52
Хич не я нападам Мира аз!Направо я жаля откъм нападки!Обаче...Още и още веднъж.Всяко едно убийство издава примитивизъм!Долно е откъдето и да го погледнеш и оправдания няма!Поне за мен!
цитирай
43. haralanov - До teachme
06.01.2010 08:55
Фалшивите герои и тях ги убиват!Така излиза!
цитирай
44. haralanov - До bateto и до анонимен
06.01.2010 08:59
Животът ни е като в анти-утопична литература!В един момент,метафора и раелност напълно се смесват!До степен на неразличимост!
цитирай
45. haralanov - Да zlika
06.01.2010 09:02
На въпросът ти отдавна би трябвало да са дали отговор следствие,съд и прокуратура!А не отново Кокинов да разправя поредните всеизвестни лакърдии!
цитирай
46. анонимен - До haralanov
06.01.2010 09:42
Нещо не мога да СХВАНА несъгласието. НИКОГА и НИКЪДЕ до сега не съм писал, че решението на някакаъв проблем е убийството на човек.
В случая Цанков, въпреки личните си проблеми и неразумни взаимоотношения сам вървеше самонадеяно срещу куршумите.
Но ако имаше държавност, по един или друг начин, може би щеше да го спаси.
КАКТО И НЕ МАЛКО ДРУГИ СИГУРНО ЩЯХА ДА БЪДАТ ЖИВИ, ВЪПРЕКИ ТЯХНОТО НЕЖЕЛАНИЕ.
цитирай
47. haralanov - До andreshko
06.01.2010 09:55
Как наличието на държавност,може да предотврати убийството на когото и да е било..?
цитирай
48. miralyub - ехоооо, честит ви Йордановден от ...
06.01.2010 10:00
ехоооо, честит ви Йордановден от мен!
почтеност му е майката. това няма как да не го знаете.
иначе стават горепосочените сакатлъци:))))))))
цитирай
49. milionche - Поздравления
06.01.2010 10:06
за постинга! Има много истини в него! Към "мафиотските" изпълнения мога да добавя вината на Гоце и относно обгазяването на Стара Загора. Това е държавен геноцид!
цитирай
50. rpatel - Прав си! Това, което стана вчера го ...
06.01.2010 10:10
Прав си! Това, което стана вчера го опреличавам на Дивия Запад. А иначе, че сме си мафиотска държава, ех, това всички си го знаем. И какво от това?
Във вчерашната случка има само едно положително нещо, няма пострадали невинни хора. Че направо вече да те е страх да излезеш на улицата. Никога не можеш да си сигурен кога ще се окажеш на грешното място и ще станеш жертва на мутренските войни.
цитирай
51. haralanov - До miralyb
06.01.2010 10:28
Честит Йорданов ден Мира!
От 24 часа насам,за първи път да се съглася с теб!
Почтенност му е майката!!!
Иначе...Майка плаче!!!
цитирай
52. rat - хараланов, моят брат не ходи с ко...
06.01.2010 10:29
miralyub написа:
хараланов, моят брат не ходи с кордон охрана с него.
не го стрелят постоянно.
няма имиджа на мошеник.
гайлето на Боби да берат ББ, ЦЦ, Гоце, Велчев и сие държавни полячовци, които все работят за мир и спокойствие в тая държава и все не го постигат.
това е тест за тях. мен не ме грее.
или ме грее дотолкова, че сега месец време вместо да виждам как едни хора в държавата се съсредоточават върху толкова по-човешки потребности, като безработицата, умиращия бизнес от кризата, кашата в здравеопазването и т.н., те ще работят за продаването на една книга на Боби Цанков.
а всички ние лапнимухи, вместо да искаме и настояваме за своята българска, битова нормалност, ще се пулим върху ненормалността... и изместения акцент на обществените проблеми.


Брейййййй, браво Мира. Заби здрав пирон по темата, при това много точно. И аз мисля точно така. Най смешно беше вчера по нова телевизия в новините, акцентът, който звучеше така : "Убиха ЖУРНАЛИСТА Боби Цанков" - Без коментар. А малките маймунки, ванката и андрю му посветиха цяло предаване. Даже и много сълзи се ляха, а така по между другото се споменаха 70-те дела за измама срещу него, колко ли съдби е разпертушинил.
Бог да го прости.
Хараланов, не харесвам този стил, нека все пак уважаваме институциите. Те са наши. Убийствата не саспирали при нито един министър председател. Пък Първанов, най-малко според мен е отговорен за тези убийства. нека не забравяме, че неговият избор беше безапелационен и пряко-демократичен. нека уважим вота на суверена.
цитирай
53. haralanov - До milionche
06.01.2010 10:31
Написал съм го по -горе...Предпочитах това да е метафора,измишльотина моя...Греховете на Гоце...Със здраве да си ги носи!!!
цитирай
54. haralanov - До rpatel
06.01.2010 10:33
Влудяващо е само като си помислиш,че и през 2010 г.,след вече четвърта година в ЕС,може да има ,,мутренски войни,,!
цитирай
55. haralanov - До rat
06.01.2010 10:38
Не ме е грижа дали харесваш този стил!Щото аз не ги уважавам ТЕЗИ институции!И знаеш ли защо..?Защото не вършат НИКАКВА работа!Единственото,което правят е да усвояват парите на данъкоплатеца!Гоце не е виновен ли..?Хайде моля те,не разказвай вицове!То тогава ще излезе,че аз,ти и Мира сме виновни!Ако пък толкова много ти харесва,гласувай си за Гоце и трети път!Аз не ща!!!
цитирай
56. rat - Не ме е грижа дали харесваш този с...
06.01.2010 10:53
haralanov написа:
Не ме е грижа дали харесваш този стил!Щото аз не ги уважавам ТЕЗИ институции!И знаеш ли защо..?Защото не вършат НИКАКВА работа!Единственото,което правят е да усвояват парите на данъкоплатеца!Гоце не е виновен ли..?Хайде моля те,не разказвай вицове!То тогава ще излезе,че аз,ти и Мира сме виновни!Ако пък толкова много ти харесва,гласувай си за Гоце и трети път!Аз не ща!!!

Никога не бих гласувал за него, НО демокрацията е управление на мнозинството. Той е избран с такова мнозинство. Аз уважавам институциите, независимо, че понякога там попадат особен тип субекти. Без институции няма държава, без държава няма нищо. Аз така усещам нещата.
цитирай
57. haralanov - Да но...
06.01.2010 10:56
Без нормално функциониращи институции!А сегашните са нефункциониращи и откровено обслужващи интересите на Червената Олигархия!
цитирай
58. анонимен - Каква е връзката
06.01.2010 11:43
Дали ще наречем тази нещастна страна Гоцеландия,Абсурдистан или Булгаристан няма никакво значение. Поредното убийство се случва като следствие от липсата на ценности, характерна за т.н. демокрации. Но явно по-добра обществена система не е измислена, затова да приемаме даденостите като логични и да не се правим на света вода ненапита.
цитирай
59. born - Споделям
06.01.2010 12:01
Споделям смисъла на горния постинг. Криминални и политически убийства стават навсякъде по света. Ако си спомняте, в историята на САЩ има доста президенти,които са били или убити или е имало покушения срещу тях. Не съм фен на Гоце, но не неговото присъствие е определящото. В смисъла на гореказаното, причината е манипулиращото налагане на псевдоценности и тоталното изпростяване на хората. Разбира се , че такова население е особено лесно за управляване. за
цитирай
60. haralanov - До анонимен
06.01.2010 12:49
Връзката е повече от ясна.,,Тази страна е нещастна,, защото я управляват вече доста години,я Крадливи дедовци,я Суеци,я Мутри,я Соколи,я Гоцета...При много от случаите-заедно!
цитирай
61. haralanov - До born
06.01.2010 12:51
Тъкмо като държавен глава,присъствието на Гоце е определящо!Ако беше пастир в село Сирищник-нямаше да е!
цитирай
62. potrebitelskoime - Глупости,
06.01.2010 15:01
при това глупости в избрани. Президентът му бил виновен. Все едно при другите убийства не са ставали. Алооо, вместо да си губите времето да плещите по блоговете и да се оплаквате, вземете и свършете нещо полезно. Мен поне ми плащат.

ПП не, че е особено важно, но по-угледно е да слагате интервал след препинателните знаци, а при тиретата - от двете страни.
цитирай
63. анонимен - До haralanov
06.01.2010 15:51
А какво според теб представлява и включва в себе си понятието "държавност" и някой може ли да ме убеди, че в държавата България, ДЪРЖАВНОСТТА НЕ Е САМО КУХО ПОНЯТИЕ И ФИКЦИЯ, ЗАД КОЯТО СЕ КРИЯТ УПРАВЛЕНЦИТЕ, ПРАВООХРАНИТЕЛИТЕ И ПРАВОРАЗДАВАТЕЛИТЕ ?
цитирай
64. haralanov - До potrebitelskoime
06.01.2010 16:03
Приемам,че пиша глупости но и ти приеми моето мнение,че от обща глупост и безхаберие ще се затрием!Препинателните знаци да са ми кусурът..)))
цитирай
65. haralanov - До andreshko
06.01.2010 16:10
То е като в открийте разликите.За мен(предполагам и за теб)държавност има(ама не като кухо понятие) в Германия,Швейцария,Великобритания,Съединените Щати,Австрия,Италия,Швеция...А държавност няма в Афганистан,Еритрея,Сомалия,Бангладеш,Либия,Северна Корея,...
цитирай
66. zaw12929 - Важна е хараландия- другото нав...
06.01.2010 17:36
Важна е хараландия- другото навсякъде по света е така... и няма управия... освен, да държим живота си в свои ръце
цитирай
67. haralanov - До zaw12929
06.01.2010 17:48
,,Другото навсякъде по света е така,,...Ами не е така!Явно живеем в различни светове!
цитирай
68. cocascola - не е така
07.01.2010 03:00
Вижте, нито в Европа, нито в САЩ, нито и където и да било по света са се справили с лукавостта и бруталността на българския престъпник. Източване на банкомати, трафик на плът, канали за цигари и наркотици, убийства (на центъра на Амстердам убиха Самоковеца), измами ..всичко. Няма такова животно като българина и няма скоро да се появи, спрете да мечтаете да станем американци, германци или подобни на тези народи. Това го искате заради слабостта и неспособността Ви да се справяте в личен план с подобен тип саморазправи. Бях в САЩ известно време и видях много българи, които са успели там ..но те са неспособни да се развият тук, понеже немогат да усвоят законите на джунглата в която живеем в България. Търсите подкрепата на полицията ? ЗАЩО ?! КАКЪВ Е СПОРЕД ВАС БОБИ ЦАНКОВ ?! Какъв е според Вас предателя в поучителните разкази в литературата - българска или чужда, без значение - положителен герой или отрицателен ?! Едно лобиране между определени хора не винаги е лобиране между шефа - умрялото куче или комшията - другото умряло куче, да не говорим за интригантство в службата, което на много от Вас не ви е чуждо. Съществуват хора и среди където думата, казана веднъж означава това което изразява и всяко отметване може да Ви коства всичко. Правилата са прости и ясни и съм сигурен, че са по добри от лицемерните йерархически схеми(полиция, ДАНС, общинска администрация), изобщо изпълнителна и законодателна власт. Убиха Боби Цанков - ДА ! Но това не е удар срещу свободата на словото. Свобода на словото ли е, човек в среда на престъпници - наркоразпространители, дедесари, килъри и разни други играчи да доносничи на полицаите. Той е поел отговорност пред тези хора (мафията) и изведнъж става слушалка за да спре съдебните производствата срещу него. Пиша в този блог понеже винаги ми е било интересно да чета гледни точки, на хора които никога не са виждали т.нар. "ъндърграунд". Има много хора от тези среди които заслужават в пъти повече уважение от когото и да било политик, главен секретар на МВР или какъвто искате държавен служител. Групата на Наглите например отвлякоха човек и поискаха за откуп да се внесат 300 000 лева в фонд за борба с рака на гърдата - да не мислите че това е PR, все едно искат вашето мнение за нещо .. НЕ Е. Хората го правят ей така за да накажат тези кръвопиици бизнесменчетата, (и то най-долните от тях) които карат S class с най-големия мотор и възможно най-голям лукс, а хората които ги създават - техните съвестни работници (съществуват много честни хора живеещи в заблуда цял живот) получават 300, 400 или 600 лева - без значение - това си е подигравка.ТОВА СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е СПОРЕД ВАС ? Заради картелни споразумения да купуваме Олио и евтини дефакто хранителни продукти на космически цени. Според Вас кой е по - голям престъпник - Митьо Очите който има 100 дилъра и когато ми се пуши марихуана звъня на един от тях да разпусна ( както правят в хората в нормалните държави, а не да се напиват като прасета като в нашата посткомунистическа държава) или шефа на онкологично отделение изнудващ Ви да си платите 500 или 1000 лева под предтекст, че са за избор на екип за операция за да можете да прередите другите хора които чакат за животоспасяваща операция .. или пък да си сложите 300% надценка на лекарствата и то преди аптекарската мрежа (понеже вносителя играе с държавата). Пенсионерите ни стоят гладни за да нахранят тея нещастници. Знаете ли к'во ?! Може да поръчаш един боклук да го убият ( макар че никой не би трябвало да отнема човешки живот, против смъртната присъда съм), НО ПОНЕ НЕ КРАДАТ ОТ РАКОВО БОЛНИ !!!! Събудете се ! Лошите са други хора. ТОВА Е СПРАВЕДЛИВОСТТА ОТ НЕПИСАНИТЕ ЗАКОНИ. Берлускони е бил важна клечка в италиянската мафия. Има над 50% подкрепа от народа си, има милиарди - законни и незаконни и вече личният му интерес стои на второ място. Опитва се да работи за хората и успява. Има принципи и достойнство, както и дума на която държи (бил е в мафията и е още жив), досущ като Бойко Борисов за който бих гласувал с 2 ръце ако се наложи. Нещата трябва да се назовават с истинските им имена. В България мишките винаги ще бъдат мишки - затова който иска да бъде американец - да имигрира и повече да не се връща !!!!!
цитирай
69. flyco - Re: 68.
07.01.2010 09:14
Как така никъде по света да не са се справили, ха на бас, че в Саудитска Арабия са се справили с лукавостта и бруталността не само на българския, а и с тази на саудитския престъпник.
Въпросът обаче не е в това да се засили полицейщината или увеличат наказанията.
цитирай
70. haralanov - До cocascola
07.01.2010 10:49
В общи линии споделям написаното от теб.Обаче...В стил Ахмед Доган е да кажеш ,,На който не му харесва-да имигрира,,!Това вече няма как да го приема!По тази логика в България на всеки,който не му харесва и изчезне,накрая ще останат само циганите и пенсионерите!
цитирай
71. анонимен - RE : 69
07.01.2010 10:51
А как точно са се справили в Саудитска арабия с престъпността ? С паче перо и молитви ?
Нищо подобно. Знае ли някой там какви са наказанията и как се изпълняват ?
Но ние сме в Европа - циливилизовани.
цитирай
72. haralanov - До flyco
07.01.2010 10:52
Не ми трябва ,,справянето,, с проблемите ала Саудитска Арабия!
цитирай
73. flyco - :) Re: 71. & 72.
07.01.2010 11:29
Въпросът обаче не е в това да се засили полицейщината или увеличат наказанията.
цитирай
74. cocascola - continue
07.01.2010 12:54
Нашият манталитет е подтиснически, ние сме били 500 години в робство, това се отразява на "националната психика", ние нямаме гражданско общество, нямаме и смелост да се борим срещу несправедливостите в институциите и в друг план. Аз излязох в сивата икономика отдавна, нито работя нормална като останалите работа, нито плащам данъци. Гражданските общества по света постигат исканията и заставят идеологиите си чрез бойкот и масивни протести, в България има хора на крайностите - или са много уплашени и гладни или са толкова наядени и то от анархията в която живеем, че за нищо на света не биха и се противопоставили. 69. къде тогава е въпросът ? Ти самосъзнание ли очакваш ? Ако е така си глупак.
цитирай
75. haralanov - Айде пак...
07.01.2010 12:56
,,Турското робство,, ни виновно!
цитирай
76. анонимен - RE : 73
07.01.2010 13:12
А КАК ???
цитирай
77. kass - haralanov
07.01.2010 18:04
Понякога се чудя в цивилизована държава ли живеем. Престъпниците трябва да са по затворите, а не да се пушкат по улиците като бандити от някое гето.
цитирай
78. haralanov - До kass
07.01.2010 19:16
То това е ясно,обаче липсва каквато и да е политическа воля за справяне с престъпността!Борето го е написал.Няма никаква разлика между Власт и Мафия!
цитирай
79. injir - Само девет години ли бяха? Вече д...
07.01.2010 21:32
Само девет години ли бяха? Вече двадесет.И една.
цитирай
80. krasunata - Специално за Гоце!
08.01.2010 19:41
Хапване, пийване, ...(тия три неща), Бог да му прости и после ще видим...
цитирай
81. mdanevasl - Браво..
09.01.2010 19:57
най-странното, че за пореден път понечвам да кажа нещо...отварян и чета постингите ти и...същото...т.е поздравявам те и аз мисля точно така...лошото е че започнах да не им обръщам внимание...не ме докосват по някъв начин...ти не се поддавай и все така продължавай ...да регистрираш...на мен ми вдъхваш вяра...:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: haralanov
Категория: Политика
Прочетен: 1288828
Постинги: 105
Коментари: 2888
Гласове: 11491
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031