Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2010 17:10 - Няма надежда
Автор: haralanov Категория: Политика   
Прочетен: 14326 Коментари: 49 Гласове:
35

Последна промяна: 05.05.2010 17:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Животът ни има смисъл, когато виждаме перспектива в него! Това за мен е вън от всякакво съмнение! Не е случайно, че на всички праведни Човеци Бог е обещал възможно най-дългата перспектива, почти непостижима за ума ни. Живот вечен. Нашият живот тук на земята е едно изпитание за следващия. Но ако в него липсва перспектива - той е безсмислен!Покрай Кризата (нищо, че Евразол твърди, че ,,криза няма" се задълбочава усещането ми, че в близкото бъдеще нищо добро не ни очаква! Румъния се задъхва. Гърция е в колапс и почти в състояние на гражданска война. Общо пет държави от ЕС (Испания, Италия, Португалия, Гърция и Ирландия) са с изключително лоши финансови показатели. Ясно е вече и за децата, че ,,затягането на колана" е не само наложителна, но и необходима мярка за страната ни! Огромният проблем е, че в България живеят доста голям брой бедни хора.,,Затягането на колана" свива перспективата. Какво ти, направо я ликвидира! Разбира се, онези крадливи копелдаци (знаят се имената им!) , дето разпускаха на Френската ривиера в компанията на луксозни кучки, тяхната финансова перспектива ще е добра! За пред Бога обаче, перспективата ще е обърната. Писал съм го и друг път...Така че, приятели, да стиснем зъби като за последно! Който не издържи - по най-бързия начин да обръща Тяхната перспектива! Щото и нашата не е много ясна...





Тагове:   надежда,


Гласувай:
35



Следващ постинг
Предишен постинг

1. svoboda64 - Не така, бе човече :)
05.05.2010 17:30
"Бог не наказва, когото мрази" :) Без да изпадам в опортюнизъм, да кажа, че монетата си има и обратна страна. Не точно "номинала" :) Ако ме разбираш какво искам да кажа :))))))

Весели празници в близките дни, защото Душата трябва да се радва каквото и да се е стоварило на тялото или духа й :)
цитирай
2. haralanov - До svoboda64
05.05.2010 17:42
Да кажем,че те разбирам..:))))
Не за парични знаци иде реч...
А за липсата на перспектива...
Някой знае ли,обговаря ли го или облайва,как ще е след година,след две години или в краят на мандата им..?Или перспективата ще продължава да бъде,имиграция и на родените след 89-та..?
Тия дни за мнозина ще е истинска веселба.Агнешко,бира,салата от марули и краставици..:)))
цитирай
3. svoboda64 - Напротив, Хараланов,
05.05.2010 17:54
надежда има! Тя не е обаче в обърквацията на политическите мегдани! Тя е в нас и в децата ни. И прощавай, но не всички са луднали да се изнасят. Не вярвай в тази песенчица, че само неудачниците са останали по тези места :)
Нека всеки си вярва в това, което иска. Но както знаем много неща се приемат на доверие, а от гласуваното доверие се раждат ... общите недомислия :)

Още веднъж: весели празници!
цитирай
4. lado - Не мога да напиша много по въпрос...
05.05.2010 18:25
Не мога да напиша много по въпросите , които повдигаш. Ще помисля повече и пак ще дойда на гости. Но в едно си прав - само Божието упование ни е останало.
цитирай
5. haralanov - До lado
05.05.2010 18:49
Владо,това всъщност никак не е малко..:))))
цитирай
6. despinida - За да напише (изрече, помисли) човек, тези думи,
05.05.2010 18:58
означава най-малкото две неща:
1. Много мъка и огорчение е насъбрал и
2. Мисли...
сега остава третото,
3. Да действа...щото БОГ ВИСОКО, А ПРИ ЦАРЯ, НАДАЛИ МУ/ТИ СЕ ХОДИ :))))
цитирай
7. haralanov - До despinda
05.05.2010 19:15
Огорчен съм признавам си!То кой ли е вдъхновен..?Аз поне не познавам такава персона!Българската среда за живеене е нездравословна!
цитирай
8. mamkamu - +
05.05.2010 19:16
Абе аз стискам зъби от около 40 години. Първо стисках в детската градина, в училище също стисках, в комунистическата казарма бая стискане му ударих, после Лукановата криза я изстисках някак, после Беровото безвремие, Виденов и него го престисках, оня Крадлив дедо -също. Зъболекарят ми вика:

-Абе момче, зъби не са ти останали, бе!

-Ами, стискам ги -отговарям му аз. -От 40 години!

-Е сега какво ще стискаш, венци ли?-пита ме той. -Я си вземи Локалут, че както е тръгнало някоя пародонтоза ще развиеш и край със стискането.

Бъзика се с мене стоматологът... Но пък аз каква захапка съм развил :) Като на питбул!


А! На Ада, нали знаеш, какво пише?
"Надежда тука всяка оставете..."
цитирай
9. haralanov - Здравей,Юри!
05.05.2010 19:29
Схванал си настроението ми!Не,че е сложно...Същото,което си написал,важи в пълна сила и за мен.За хиляди важи същото!Стискане,стискане...И накрая...Работата е там,че няма абсолютно никакви гаранции,че след устискването ще е несравнимо по-добре.Не е истина,че живеем в подобен театър!Някъде,някой не си платил ипотеката и фалирал,другаде държавичката им трупала в несвяст външни дългове,а накрая плащат сметката и нещо неподозиращи хорица отстоящи на хиляди километри разтояние!За това аз не намирам думи...Как въобще се нарича...?
цитирай
10. cornflower - в духа на написаното -
05.05.2010 20:33
по-лесно камила ще мине през иглени уши, отколкото богат - в рая...
но тъй като това не ни успокоява - национализираме надвзетото...
цитирай
11. haralanov - До cornflower
05.05.2010 20:43
Демек, експроприация на експропреираното(граби заграбеното)..:)))))
Това е за онези,които се срамуват от Христос!
цитирай
12. lado - Като казваш така :
05.05.2010 21:10
"Ясно е вече и за децата, че ,,затягането на колана" е не само наложителна, но и необходима мярка за страната ни!", се сещам,че тоя колан само го затягаме,бе ,човек! Досега не сме го разпускали ! Накрая ще вземе да ни прекъсне през средата .... То не бяха нови дупки, нови гайки! Да хванем ,па да се изхлузим от мъртвата хватка на тоя пусти колан! Само да барна аз ръчичиките, които дърпат двата края...
цитирай
13. haralanov - До lado
05.05.2010 21:20
Мога само да си представя,какво би направил с тези ръчички..:))))
Иначе сериозно...Щом бюджета е издънен,инвестициите намалят,отвън положението също никак не е розово...Как,как да се отпусне този пуст колан..?Гърците го отпуснаха и...Не ми харесва нито единият,нито другият ситуейшън!Тук дори няма и личен избор.Взема се решение(гръцките министри в миналото също са вземали решения)без твоето знание.После-плащай!Няма искам-неискам!
цитирай
14. tili - Абе това китарата на Ингви Малмстийн ли е?
05.05.2010 22:04
Така се захласнах, че хич не ми се мисли за перспективата. Хората са гледали по 10 деца по време на войните и са оцеляли. Няма да загинем и ние, сигурна съм, горе главата!
Само да спрем някак проклетото Белене!!!
цитирай
15. boristodorov56 - Бъдище България няма!
05.05.2010 22:27
Единственият начин хората да надмогнат физически колапса е да емигрират.
Младите, старите - също.
Пред настоящия геноцид и безпеспективността в чисто човешки план -
кой го е грижа за някаква си България.
И с право.
Държавата ни е вече в контурите на някаква особена конфедерация и всеки може да се чувства спокойно космополит и да бъде нормален човек
навсякъде в Европа - само не и в родната си страна.
При положение, че уникалния тъпанар - д-р Б. Борисов - каквато и да я върти и сучи - все на гърба на най-ощетените от кризата хвърля юка - защо ни е тази държава, това правителство, този президент, това педераско Народно събрание!

Прав си приятелю, че точно моралният императив е липсата, която можеше да ни спъси, но след комунизва, които въздейства като СПИН на човешкото у хората, какво добро можем да очакваме.

Бог - не е българин за да ни прати манна небесна, а като ни я прати ние я осираме!

Интелигентни сме били - друг път!
Вярвайте си!

Нищо добро не чака този народ атеист и тази враждебна нему държава.

Амин!

цитирай
16. flyco - ...
05.05.2010 22:36
"Човек е длъжен да прави добро от злото, защото то няма от какво друго да се направи."
цитирай
17. stefanasenov - Здравей,
05.05.2010 22:48
Надеждата е там, където сме ние хората. Ако в национален план нещо ни куца - политици, икономика ... виновни сме си сами!
цитирай
18. evrazol - Затягането на колана не е никаква мярка
05.05.2010 22:58
Нито наложителна, нито необходима. Самоцелното стискане е щраусова политика. И нещо не ми се връзват перспективата и смисъла. Има смислени, пък макар и безперспективни неща. И обратното. Но да се върна на колана.
"Пътя" се обуславя от две точки - начало и край. Може и от една, ако е известна посоката. Съгласи се че простото оцеляване не е нито крайна точка, нито посока, да не говорим за перспектива и смисъл.

Хората са гледали по 10 деца по време на войните и са оцеляли. Няма да загинем и ние, сигурна съм, горе главата! казва tili и това е точно така.

След като е ясно къде сме, остава да уточним посоката и да тръгваме на там. Досегашния преход си беше планинско катерене, като да покорим върха. Не знам стигнахме ли го, но едва ли някой е имал идеята какво ще правим там. Пикник???

Че то безкраен пикник само грък може да помисли че има. А дългосрочните инвестиции са възможни и с пет стотинки. При лоша преценка бързо могат да се окажат краткосрочни, обаче.

Нека всеки според акъла си направи собствената си дългосрочна инвестиция. А за големите сметки няма какво да се притесняваме. Тях никога няма да можем да платим, та няма защо да си даваме зор. Това са не краткосрочни, а безмислени инвестиции. Вариантите са два - фалираш преди, или след държавата.

Без хиляди неща можем, в името на нещо. Стига да знаем нещото. В този смисъл индивидуалните ни неща ще определят и посоката. Общата. Немотията е просто отправна точка към свободата да избираш. А смисъла е в избора. Нали не избираме да затягаме колана, а за какво го затягаме. Дойде време разделно. Вече ще е трудно да сменим отбора, изрекохме всички истини и лъжи. Нека сами се погрижим за децата и здравето си. Истинското вишегласие вече се постига с делата, не с думите.

Кризата просто ни сваля маските, за да се видим такива каквито сме. А като се знаем какви сме, ще си намерим и пътя. Болезнено, но полезно:)))
цитирай
19. haralanov - До tili
05.05.2010 23:02
Забелязала си китарата на Малмстийн..:))))
Това наистина е оптимистично!
За Белене обаче,пък и за другото...Няма много поводи за оптимизъм!
Бъди здрава!
цитирай
20. haralanov - До boristodorov56
05.05.2010 23:11
Единственият ми останал оптимизъм приятелю е свързан с една доста мижава хипотеза.Така както след студ и мраз една лозичка измръзва и от нея остават сухи клонки ,при затопляне и дъжд отдолу избиват нови стръкчета и листенца.С човека и с цели групи от хора е почти същото.Неочаквано може да се случи нещо,което ,,да обърне нещата,,.И,което никой не е очаквал преди това.В това ми е надеждата!
цитирай
21. haralanov - До flyco
05.05.2010 23:16
От злото-добро не става!В това съм напълно убеден!Изключенията само го доказват!
цитирай
22. lado - Минчо - погледни си компанията! ...
05.05.2010 23:17
Минчо - погледни си компанията! Тези хора са богатство! Благодаря ви ,че ме допуснахте при вас!
цитирай
23. haralanov - До stefanasenov
05.05.2010 23:21
Нямам лично абсолютно никаква вина,че сме примерно най-бедната страна в ЕС!
Ти да не би да се чувстваш виновен..?
цитирай
24. haralanov - До evrazol
05.05.2010 23:48
,,Вариантите са два-фалираш преди,или след държавата,,.Ей на това му се вика весело прозрение!Пак да го напиша:Не ми харесват и двата варианта!Написаното от теб е за отделен постинг!Собствена дългосрочна инвестиция?Замислям се...Сякаш ме е срам да кажа,че нямам такава!Изборът не носи смисъл!В известен смисъл можем да се изправим пред избор,който съвсем да ни разтерзае!И след време, горко да съжаляваме.Съществуването на усещането за лична перспектева,променя нещата.Тогава и изборът става сякаш от само себе си!Не виждам нищо по-смислено от децата ни!Заради тях си струват всичките наши усилия!Бъди здрав!
цитирай
25. evrazol - Най решителните стъпки в живота си
06.05.2010 08:01
правим именно когато сме загубили перспекгива /надежда/. Понякога глупави, понякога смели и невероятни. Човека крие в себе си огромен потенциал, който не трябва да става подвластен на емоцията. Вгледай се в себе си. Намери онези си качества, които уважаваш най-много и остани верен на тях. Сигурно и приятелите ти заради тях те ценят. Потърси ги /приятелите/. Дистанцирай се от проблема и няма начин да не намериш изход за главния герой, който винаги си оставаш ТИ. Откритите и честни хора са такава екзотика, че всички /дори и мошениците/ искат да им помогнат. Проверил съм го лично. Просто в усамотение намираш новата цел, а после с помощта на другите намираш и сили да "скочиш".

Колкото до фалитите - те са просто загуба на пари. Но ние без пари идваме на света и винаги можем да се оправим и без тях. Ще видиш, Гърция ще я има и след сто години, когато внуците на днешните гърци ще правят филми за дедите си и кризата. Проблемите ни са днешни, но пътя не свършва в днешния ден.

Олях се с тоя коментар. Взе да става мелодраматичен. Ако го сметнеш не на място - просто го изтрии.
цитирай
26. boristodorov56 - Винаги съм твърдял, че поради същите причини сме в нищета, поради които са ни яхали `и гърци, `и турци - страха за кожичките и жалкият ни живот..
06.05.2010 08:25
haralanov написа:
Единственият ми останал оптимизъм приятелю е свързан с една доста мижава хипотеза.Така както след студ и мраз една лозичка измръзва и от нея остават сухи клонки ,при затопляне и дъжд отдолу избиват нови стръкчета и листенца.С човека и с цели групи от хора е почти същото.Неочаквано може да се случи нещо,което ,,да обърне нещата,,.И,което никой не е очаквал преди това.В това ми е надеждата!



Подарената свобода е горчива,
защото е менте - това ще рече че няма свобода с прилагателно
и означава, чи сме несвободни.

Несвободен народ без вяра - кучета с измислена история.
Тъпо е да го помисля, обидно е, че го казвам - но е истина.
Защо и кого заблуждаваме?

Жалко, но е факт.

И вероятно това е оптимистичният вариант -
тук там да има някое неизсъхнало коренче на истинснкия живот и човещината -
тлеещите въгленчета на непреходните ценности.

Въпреки апокалиптичните писаници - аз съм оптимист.

Оптимист - колко глупаво звучи на фона на действителността.
цитирай
27. eien - От постинга и коментарите след него улових най-важното за мен:
06.05.2010 11:14
че в България имало още ЖИВИ Хора. Обичам ви.
цитирай
28. haralanov - До eien
06.05.2010 11:23
Здравей!Отдавна не съм те чувал!С чувство за хумор...Живи сме,мърдаме...В блога се срещат изключително качествени хора!С някои от тях се познавам от няколко години!Макар и виртуално...Хубаво е,че ги има!
цитирай
29. kass - haralanov
06.05.2010 11:27
Няма надежда! В условията на икономическа криза тези мисли са неизбежни. Всички гледаме как се руши всичко изградено с много труд и изгубваме надеждата, нашето поколение пое най-тежкия удар на прехода, криза след криза, и политически и икономически реформи, като опитни зайчета. Вложихме хъс, вложихме труд, залагахме на демократичния принцип и накрая пак се връщаме там от където тръгнахме. Отчайващо и безпомощно се чувстваме, надига се гняв от това. Млади, силни и способни сме, а толкова незначителни в това да изградим перспектива за страната и децата си. Понякога се чудя дали не се предадохме като народ и дали не станахме безразлични към живота въобще? Може би нямаме право на това...
цитирай
30. eien - Касс и хараланов: ето за какво иде реч според скромното ми мнеие, препокриващо се с това на автора:
06.05.2010 12:01
"Положението с манталитета на българина е трагично. Вероятно около 85% от населението на нашата мила страна са абсолютни простаци, без елементарно възпитание, първи седем години и т. н. Най-лошото следва: вследствие на тоталното оплюване и напсуване на всичко, на практика няма нито една добра българска идея, дори в Интернет. Интернет и форумите са място за дискусия и генератор на идеи. „В спора се ражда истината” е вярно твърдение, само ако спорещите са джентълмени и изповядват една и съща ценностна система и познания, другото е дрънкалник, говорилня. Понеже всеки се смята за компетентен да напсува всеки – резултатът е: крайна интелектуална и естетическа мизерия, гарнирана с българска посредственост. Нищо смислено в областта на философията, техниката или живота въобще, няма да остане ненапсувано. Българите сме страшни простаци и завистници.

Пример - в даден форум пише: “Моделът на “Нокиа ХХ” е много готин. Отговор: “Ти си много прост, бе, с тоя модел”. В друг форум се дискутира как колите се движат чрез разлагане на вода. Пичът си е направил труда да преведе от английски този научен факт. Върху него се изливат неща от сорта: “Ти ли си най-големия тарикат?”; “Егати балъка”; “Къш лисиците” и т. н. Вие представяте ли си, драги читатели - Александър Бел (бащата на телефона), ако бе споделил своята идея да се говори по „жица” в български форум? Или дискусия дали може да се отиде до Луната и да се кацне там, или да се лети със самолет? Представям си българското дискусионно пространство по тези теми - “Абе, Бел, много си дебел – земи се обеси на тази жица”; “Аз и така като викам ме чуват”. Или - “Ей, балъци, на луната не знам дали ще кацнете, ама защо не ми кацнете на КУРА (моля к-ра да не се трие). Или братя Райт (създателите на самолета) питат в български форум преди да полетят, какво мислят хората за тази идея. “Питаш кво мислим дали човек може да лети. Може, ако те прасна отзад.”
цитирай
31. haralanov - До kass
06.05.2010 12:25
Липсата на надежда не е свързано само с икономическата криза.А с перспектива.Според мен разбира се.Щото криза може и да има но пък хората ,,да виждат,, бъдещето пред себе си.Поне обозримото бъдеще.Как ли вчера са се почувствали всички в предпенсионна възраст,когато са чули ,,новината,, че за да се пенсионираме,ще трябва да работим още три години..?
цитирай
32. kass - eien
06.05.2010 13:33
Лично аз смятам, че българина не е простак, лошо възпитан или прост, не и 85 % от тях, малка част са тези които приспадат към това определение. Състоянието на нашата култура е отражение на нашия бит. Всички плащаме данаци, а не можем да стигнем до работното си място без да псуваме от прадащите ни коли в огромните дупки на пътната настилка. Щом още от събуждането си сутрин започваме да се дразним, как да бъдем любезни и мили през останалата част от деня??? Изблиците са резултат от изпънатата ни нервна система и цялостното ни усещане за гадост в нашия живот. Бихме изглеждали като ненормални, ако се хилехме широко на всяка гадост която ни застига ежедневно. Забелязала съм, че спокойните и любезни хора са тези, които са успяли да си създадат конфорт и да се абстрахират от ситуацията в нашата страна. Завист! Завистта, това е естествено състояние да искаш да постигнеш или имаш нещо, което друг е успял да постигне, по-склонна съм да вярвам, че това което наричаме завист е по-точно гняв към неравния старт, шуробаджанащината и опит въпреки това да се докажем, макар да не можем. Състоянието на гняв, избиването на чивиите е естествено човешко състояние и то не е присъщо само за българина. Децата са жив пример, сложи ги в добра среда и стават като ангелчета, сложи ги в среда на дразнения и разправии и ще станат по-страшни и от дявола :). Представи си, че живеем в красива, уредена държава и хората се събуждат спокойни сутрин, дали бихме били простаци? Не вярвам!

haralanov - Перспективата за живота си всеки чертае сам. Спестява за тежки времена, за пенсионната си възраст (това не се отнася само за България), за да изучи децата си и всичко това е свързано със спокойствието във финансов план. Икономическите кризи те връщат назад, тъкмо си стигнал до някъде и айде надолу, а вече не си на двадесет и чуството, че не можеш да минеш през всичко отново се изостря значително. Пенсионната възраст се вдига, но пък ще се отпускат студентски заеми...
свършиха ми символите :):):)
цитирай
33. tili - Много хубава дискусия
06.05.2010 14:07
се е получила! Дали не е заради Ингви;-))) Общо взето - подкрепям мнението на Евразол и това на Ейен. Имаше една пиеса навремето - "Няма да платим, няма да платим!" Ако масово откажем да плащаме за червеното Ферари на Пилето и за охраната на вдовицата на бай Миле (които ми живеят в съседство), тогава може би ще имаме някаква перспектива. С индивидуално приведена главица - нищо не става! Ще ни изколят един по един и всеки ще се надява да му се размине. Ама, както е казал Ботев: "механите са нам тесни..." и т.н.
Бедна била България! За двайсет години 1000 човека са откраднали няколкостотин милиарда!!!
цитирай
34. zebb - До haralanov
06.05.2010 14:30
Страхът - това ужасяващо чувство на провал, натрупвано с раните ни през годините. Вината за това, което се случва с нас, макар и изборът да не е нашият. Жестоката цена, която плащаме. Ние се лутаме - между минали страхове, изпепеляващи вини и неудачни избори в перспективата на Желаното. Между надеждата и убеждението, че то /Желаното/ няма да се реализира ... може би ...
цитирай
35. smirena - evrazol kazwa,
06.05.2010 14:46
че сме дошли без пари на този свя.Да,но, благодарение на парите и много деца се раждат-бракове по сметка,invitro оплождане,което е скъпо.Плащаш-имаш достъп до технологии,които ще ти дадат дете или продължителна младост,чужд орган,който да ти продължи живота,екологично чиста храна,секс....екстрите са много.Днес парите разрешават над 90% от съществуващите проблеми,така че всички напъни са все заради тях.
цитирай
36. cornflower - О, не!
06.05.2010 14:46
Просто заграбеното трябва да се върне на държавата, преди да дойде Страшният съд!
цитирай
37. haralanov - До zebb
06.05.2010 15:21
Страх и провал са две различни неща!Може и да се провалиш(или всички да се провалим)но страх да няма!Самият провал е нещо естествено.Дори и в личният ни живот е така.Общият български провал е заради общият лош избор!Тук съм съгласен с Евразол!
цитирай
38. haralanov - До tili
06.05.2010 15:22
Заради Ингви Малмстийн е..:))))
Аз си го знаех предварително,че така ще стане..:))))
цитирай
39. haralanov - До smirena
06.05.2010 15:24
Ако всичко е пари...Напразен би бил животът ни!
Поздрави и Благодаря,че си ме навестила...Така се казва..:))))
цитирай
40. haralanov - До cornflower
06.05.2010 15:26
Просто заграбеното никога няма да се върне на държавата!
Това е абсурдно и не го очаквах от теб!
Иначе звучи примамливо и гъделичка сетивата...
цитирай
41. evrazol - За перспективата и парите
06.05.2010 22:09
smirena написа:
че сме дошли без пари на този свя.Да,но, благодарение на парите и много деца се раждат-бракове по сметка,invitro оплождане,което е скъпо.Плащаш-имаш достъп до технологии,които ще ти дадат дете или продължителна младост,чужд орган,който да ти продължи живота,екологично чиста храна,секс....екстрите са много.Днес парите разрешават над 90% от съществуващите проблеми,така че всички напъни са все заради тях.


Да извиняваш, ама парите не решават проблемите. Само смекчават последствията. За Гого от Тоника пари се намериха. Щото е ЧОВЕК. Колкото до инвитрото - осиновяването не е ли по-евтино? Или то не ни удовлетворява претенциите, които и миналия век не ни удовлетворяваше?
Парите са нужни за да си "вървежен". Останалото са просто ЧОВЕШКИ ОТНОШЕНИЯ. Нямането на пари не бива да е повод за разочарования или озлобяване. И хората, които ги нямат, ги нямат понеже не са си го поставили за цел номер едно. Онези за соито са цел номер едно се превръщат в мутри с черни, или бели якички. Ако имаш други първостепенни задачи - да си родител, приятел, син, работодател, или работник дори - парите са само един от многото нужни елементи. И не винаги решаващия. Живота си трябва да измерваме с броя на вратите на които можеш да почукаш. И това не са вратите в големите дувари на Бояна.
цитирай
42. miralyub - Ама вие още ли мислите, че БГ ще я има? ...
07.05.2010 13:30
Ама вие още ли мислите, че БГ ще я има? Роднините и приятелите ми избягаха.
Аз съм на кръстопът, детето ми на 14 г. отсега е категорично, че не я иска...
Това е показател.
Та няма какво да стискаме- дай да се сдухва всичко и кой накъдето види...
Никак не ми е родолюбиво напоследък... никак.

цитирай
43. haralanov - До miralyub
07.05.2010 14:25
То и на мен Мира не ми е ама...Трудно е!Добре поне,че не сме срещу зима!Сутринта слушах коментара на Гарелов по Канал1.За Гърция идеше реч.Той нали е специалист по южната ни съседка(още като агентура на ДС).Каза нещо общоизвестно.Че гръцката криза е драматична но тя ще опре до орязването на 13-та и 14-та им заплати.И,че месечните им доходи пак ще са над 1000 евро на човек.Нормално е да се запитам.Криза ли е това..?
цитирай
44. miralyub - разбоира се, че това тяхното не е ...
07.05.2010 14:30
разбоира се, че това тяхното не е криза. ще се лишат от лукса.
искам и аз кризата на гърците...
въпросът е, че дори да има из нас родолюбци, които да стискат зъби и да вярват- голям праз от това- като елитът ни за нищо не струва. и няма да струва и занапред.
цитирай
45. haralanov - Мира...
07.05.2010 14:48
Трудно е и да си родолюбец със стиснати зъби и със стегнат колан!Спор няма!Започвам и аз да искам кризата на гърците.ЕС нито ще ги изостави(заради страх от верижна кризистна реакция),нито ще спре финансовите потоци към тях.Смахната ситуация наистина...
цитирай
46. анонимен - И все пак " Земята се върти"
08.05.2010 16:47
След всяка нощ идва ден. Вярно, много често са облачни и мрачни, но все още има надежда за по-слънчеви и радостни дни. Това ще стане не поради, а въпреки действията и бездействията на богопомазаните. Историята го е доказвала....
цитирай
47. pontis - haralanov, много ми хареса това, което си казал,
10.05.2010 08:54
както и начина, по който си го казал. Добра изходна точка за ориентация сред хаоса, с който сме обградени.
цитирай
48. linaviraassaamy - ........
20.05.2010 20:09
Интересно -втори път!
цитирай
49. liliyanaandreeva - Всички досегашни религии,идеологии и доктрини са компрометирани...
22.09.2010 20:13
..."Животът ни няма смисъл,няма перспектива в него.."
Все пак една българска бабичка предлага да осмислим живота с нещо,което не е правено до сега.Това е една перспектива за смислен,семпъл,но справедлив,етичен,екологичен,балансиран и човечен човешки бит в календарни градове.
Все пак : неведоми са пътищата божии.Прочетете блога ми!Можеби ще намерите отговор на въпросите,които Ви измъчват.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: haralanov
Категория: Политика
Прочетен: 1288652
Постинги: 105
Коментари: 2888
Гласове: 11491
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031